– Hardbarket er en klisjé, men sjeldent så passende
Al Pacino som Scarface

Linda Holzerland9. november 20183min0
Scarface

Fredagen har ankommet. Kanskje du skal feire farsdag på søndag avlsappet foran skjermen? Redaktør i Filter Film & TV Pål Nordseth, har helgens streamingtips klar.

Sauls Sønn, HBO
‘Sauls Sønn’ skildrer livet i Auswich

– Jada, det er klart du bruke kvelden på detektiver eller superhelter eller pene mennesker som forelsker seg. Jeg skal ikke holde det mot deg, forsikrer Nordseth.

Sauls Sønn er en opprivende og hjerteskjærende film om hverdagen til Auschwitz-fanger. Vi følger de som inntil videre har sluppet unna gasskamrene for å gjøre jobben med å sope opp asken etter sine familiemedlemmer.

– Den er dels skrekkfilm, dels en spennende historie om en dristig plan for å gjøre omverdenen oppmerksom på hva som faktisk skjer bak piggtrådgjerdene i konsentrasjonsleiren. Filmen unngår å falle i de verste melodrama-fellene, den er fabelaktig filmet og lydsatt, og den er med på å videreføre kunnskapen om en av de verste forbrytelsene mot menneskeheten historien har sett, utdyper redaktøren. – For det fikk den Oscar for beste fremmedspråklige film, og for det alene fortjener den to timer av din tid.

Se filmen her

Scarface, TV2 Sumo
scarface
Michelle Pfeiffer og Al Pacino i ‘Scarface’

– Brian de Palmas kultfilm med manus av Oliver Stone og Al Pacino i rollen som flyktningen som blir narkobaron i åttitallets Miami, kan i grunn ses hvor mange ganger som helst, forklarer Nordseth mens han smiler lur. – Her er selve malen for utallige hiphopskiver, dataspill, actionfilmer og kioskromaner.

– Hardbarket er en klisjè, men er sjelden så passende på både filmen og rollefiguren Scarface.

Hovedpersonen, som egentlig heter Tony Montana, får livet snudd på hodet når han ankommer en flyktningleir i Florida fra sitt hjemland Cuba. På vei opp og fram i underverdenen støter han på krimsjefen Robert Loggia, hvis tungt kokainmarinerte elskerinne er Michelle Pfeiffer i sin ultimate rolletolkning.

– Ferden skjer naturligvis ikke uten betydelige mengder blodsutgytelse, blant annet blir en sirkelsag tatt i bruk på mildt sagt urovekkende vis.

Se filmen her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.