– Like fascinerende og uutholdelig som Hamsun selv

Radio Metro5. mars 20212min0
28bokhamsunchicago_14836

Knut Hamsun

Mysterier

Gyldendal Norsk Forlag

– Byr på mange av Hamsuns spesialiteter

Knut Hamsuns andre roman, Mysterier er et godt utgangspunkt for den som er nysgjerrig på dette store forfatterskapet, men av høyst naturlige grunner er usikker på hvor man skal begynne. Den triste, men nydelige kjærlighetsromanen Victoria? Den hudløse og besynderlige Sult? Markens Grøde som han fikk Nobelprisen for? Eller kanskje På gjengrodde stier, der den landssvikerdømte 90-åringen som var stemplet som senil tok det siste stikk til slutt?

Vi anbefaler Mysterier fordi den byr på så mange av Hamsuns spesialiteter. Innbakt i historien om hva som skjer når en fremmed mann iført en gul dress en dag dukker opp i en stille småby langs kysten og slår seg til der for en stund, får vi en av moderne litteraturs mest toneangivende skikkelser brettet ut: Nagel (kan også leses som En gal) snur byen Fillesand (!) på hodet med sine respektløse meninger (som ikke ligger så langt fra Hamsuns egne) og ikke minst sine eskapader, også ut i det erotiske.

Nagel er like fascinerende og uutholdelig som Knut Hamsun selv. Og det ligger, som tittelen antyder, et kriminalmysterium her…

Flere boktips finner du her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.