Hakkebøff med aspargesbønner

Det er den perfekte tiden til å prøve seg på noe nytt! Vi fant denne oppskriften på hakkebøff og den er ikke bare ganske enkel, den er også utrolig god. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 35 min. å lage.

INGREDIENSER

  • 1 pk kjøttdeig
  • 1 eggeplomme, romtemperert
  • 2 ts tørket estragon
  • 2,25 dl solsikkeolje eller rapsolje, romtemperert
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • Presset sitron

SLIK GJØR DU

Form kjøttdeigen til fire hakkebøffer. Legg i kjøleskapet til de skal stekes. Lag estragonmajones: Pisk sammen eggeplomme og estragon. Bruk gjerne mixmaster eller stavmikser, men det går også fint å bare piske for hånd. Tilsett oljen litt etter litt, i en veldig tynn stråle, mens du visper kraftig. Når om lag halvparten av oljen har blitt pisket godt inn i eggeplommen, kan du begynne å helle i en litt tykkere stråle. Rør inn hakket sjalottløk, og smak til med salt og presset sitron. Salte og pepre hakkebøffene godt, og stek dem på sterk varme i et par minutter på hver side. Ta pannen av platen, og la stå i et par minutter til. Server med kokte aspargesbønner, eller fersk asparges. På ekstra travle dager: Erstatt estragonmajonesen med béarnaisesaus fra pose.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.