Det er den perfekte tiden til å prøve seg på noe nytt! Vi fant denne oppskriften på hakkebøff og den er ikke bare ganske enkel, den er også utrolig god. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 35 min. å lage.
INGREDIENSER
- 1 pk kjøttdeig
- 1 eggeplomme, romtemperert
- 2 ts tørket estragon
- 2,25 dl solsikkeolje eller rapsolje, romtemperert
- 1 sjalottløk, finhakket
- Presset sitron
SLIK GJØR DU
Form kjøttdeigen til fire hakkebøffer. Legg i kjøleskapet til de skal stekes. Lag estragonmajones: Pisk sammen eggeplomme og estragon. Bruk gjerne mixmaster eller stavmikser, men det går også fint å bare piske for hånd. Tilsett oljen litt etter litt, i en veldig tynn stråle, mens du visper kraftig. Når om lag halvparten av oljen har blitt pisket godt inn i eggeplommen, kan du begynne å helle i en litt tykkere stråle. Rør inn hakket sjalottløk, og smak til med salt og presset sitron. Salte og pepre hakkebøffene godt, og stek dem på sterk varme i et par minutter på hver side. Ta pannen av platen, og la stå i et par minutter til. Server med kokte aspargesbønner, eller fersk asparges. På ekstra travle dager: Erstatt estragonmajonesen med béarnaisesaus fra pose.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.