Griller du fisken i folie? Det bør du ikke gjøre!

Radio Metro18. juni 20193min0
Fisk

 

Du er kanskje vant til å pakke inn fisken i folie når du legger den på grillen, men det bør du ikke gjøre. Pakker du inn fisken vil den bli kokt, og ikke stekt på grillen. Det er fullt mulig å legge fisk på grillen uten at den brenner seg fast. Du må bare vite hvordan!

Ingredienser

 • 150-180g fiskefilet per gjest.
 • Saltlake som du lager på 70 g salt og 1 liter vann.
 • En liten kopp nøytral matolje

Kok opp én liter vann og tilsett salt. Avkjøl saltlaken når saltet er helt oppløst. Det er viktig at laken er helt kald til den skal brukes. 

Fyr opp grillen og la den brenne ned til glødende kull. Legg fiskestykkene i saltlaken i ca. 10 minutter før du begynner grillingen. Dette strammer opp fisken og den ville ikke gå i stykker like lett når man legger den på grillen. Tørk av fisken med kjøkkenpapir når du tar den ut av saltlaken.

Bruk en pensel og smør et lett lag med olje på fisken. Legg fisken på det varmeste punktet på grillen. Det er viktig at du lar den ligge i ro, og ikke flytter på den før det har gått minst ett minutt. Fiskeproteinet vil stivne og på oljen unngår den å brenne seg fast i grillen. Om den allikevel gjør det kan du vente litt lenger til fiskeproteinet blir denaturert og løsner fra grillen av seg selv.

Pensle på litt mer olje like før du snur fisken forsiktig med en stekespade. Grill den andre siden også i ca. 1 minutt, deretter kan du ta den av grillristen og legge den på en ildfast fat på et kjøligere område av grillen. Den er sannsynligvis ikke helt ferdig grillet, men ettervarmen i fisken vil fullføre stekeprosessen. Dryss på med pepper, olivenolje, sitronsaft og nyt!

 

Fyll ut skjema og vinn et matkurs for to

  Våre radiokanaler

  Kontakt oss

  Hovedkontor i Oslo:
  Tlf: 21 55 59 10
  Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

  Om Radio Metro

  Radio Metro AS

  Org. Nr. 959 380 708

  Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

  Personvernavtale

  © 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.