Nye bilder av prinsessen

I dag feirer Ingrid Alexandra sin myndighetsdag. Dagen markeres stort, med både statsråd og gratulasjonsdeputasjoner.

Foto: Ida Bjørvik, Det kongelige hoff

Prinsessen, som hittil har vært godt skjermet, har nå gjort sine første personlige intervjuer. Hun trer i dag inn i de voksnes rekker, og har blant annet fått sitt eget kontor på slottet. 

–  Jeg er veldig takknemlig for den muligheten jeg har, og tenker at jeg kan gjøre veldig mye med det. Man kan selvfølgelig drømme seg bort og undre seg på hvordan et helt annet liv hadde vært. Det gjør jeg også. Men det er ikke det livet jeg lever, så det er vanskelig å forestille seg å ikke være i den rollen jeg er, sier prinsesse Ingrid Alexandra til NRK. 

Prinsessen er den første kvinnelige tronarvingen som er født i Norge, og vil etter Kronprins Haakon, bli dronning. Ingrid Alexandra er den første tronarvingen som blir myndig som nummer to i rekken, og ikke én, en viktig detalj i norsk historie. 

 

Slik feires hun 

Det er ikke hver dag en prinsesse blir myndig, og feiringen er litt utenom det vanlige.  

I dag har hun for første gang deltatt i statsråd, som observatør, og fra klokken 11:40-13:45 mottok hun gratulasjonsdeputasjoner fra det offisielle Norge på Det Kongelige Slott. 

Gårsdagen gikk til å besøke de tre statsmaktene, Stortinget, Regjeringen og Høyesterett. Her fikk hun en innføring i statsmaktenes ulike funksjoner.  

Prinsessen har også fått bursdagshilsninger fra folket, her kan du lese dem, eller skrive din egen: 

https://www.kongehuset.no/protokoll.html?tid=200831&sek=26939+00

 

Forsidebilde tatt av Ida Bjørvik, Det Kongelige Hoff


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.