Gjør et nytt MGP-forsøk
Raylee Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Aksell21. januar 20215min0
64bcdda5-6d46-4a56-9fa1-c57551872bc8 (1)

Vinneren av den første delfinalen lørdag 16. januar ble Blåsemafian feat. Hazel.

Artistene i delfinale 2 er klare for MGP-scenen lørdag 23.januar.

Maria Solheim, Ketil Stokkan, Daniel Owen og Raylee. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Raylee: «Hero»

Tekst og melodi: Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard og Frazer Mac

Raylee Charlotte Kristiansen (23) fra Tromøya utenfor Arendal gjorde stor suksess med låta “Wild” under MGP 2020 der hun kom til finalen i Trondheim. Låta er strømmet over 6 millioner ganger på Spotify og hun høstet mange godord fra MGP- og Eurovision-fans også utenfor Norge.

Hun har vært med i Stjernekamp på NRK i 2014, og i 2015 deltok hun i Melodi Grand Prix med låten «Louder». I 2016 danset hun seg til en tredjeplass i Skal vi danse på TV 2.

 

Daniel Owen: «Psycho»

Daniel Owen Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tekst og melodi: Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen, Leif Inge Fosen og Marcus Nilsen Ulstad

Den 21 år gamle artisten Daniel Johansen Elmrhari er født og oppvokst på Ellingsrud i Oslo. Han fattet i tidlig alder stor interesse for dans, og litt senere kom interessen for sang.

Mange husker kanskje Daniel som 11-åringen som vant Norske Talenter på TV2. Siden da har han opptrådt på store og små scener rundt om i landet. Å få lov til å ta VG-lista med storm på Rådhusplassen i Oslo i 11-12-årsalderen er noe som neppe går i glemmeboka for den unge artisten.

 

Ketil Stokkan: «My life is OK»

Ketil Stokkan Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tekst og melodi: Ketil Stokkan

Ketil Stokkan (64) er født og oppvokst i Harstad, og nå bor Ketil i Nordkjosbotn. Han jobber som lærer i grunnskolen, samtidig som han spiller mange konserter hvert år.

Han har vært med i MGP tre ganger tidligere, første gang i 1983 med «Samme charmeur» som han kom på andre plass med. 1986 vant Ketil Stokkan den norske finalen i Melodi Grand Prix med udødelige «Romeo», og fikk med den en 12. plass i den internasjonale finalen. I 1990 vant han igjen den norske finalen med «Brandenburger Tor».

 

Maria Solheim: «Nordlyset»

Maria Solheim Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tekst og melodi: Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik og Maria Solheim

Maria Solheim (38) vokste opp i Øksnes, en liten fiskerikommune i Nordland, men bor nå i Svelvik.

Maria fikk platekontrakt som 17-åring og flyttet til Oslo etter endt skolegang. Debutplaten Barefoot kom i 2001, til svært gode kritikker fra et samlet pressekorps.

Både Marias andre og tredje plate fikk spellemannsnominasjoner, og ved sin fjerde utgivelse i 2006 hadde hun turnert, gitt ut musikk og spilt konserter rundt om i Asia, USA og Europa. Maria har sunget i både dåp og konfirmasjon til prinsesse Ingrid Alexandra og i 2008 deltok Solheim på Kronprinsesse Mette Marits salmeplate Sorgen og gleden. I 2009 gav hun ut singelen «Rom For Alle» som solgte til platina og lå flere uker på VG-listens førsteplass for solgte singler.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.