– Dette er fremtidens mat
Foto: BRODOGKORN.NO

Christian Gilsvik31. oktober 20212min0
7490c255-9bff-4e2c-8c92-93d9b3b4c5cf

– Korn og særlig bygg er en viktig næringskilde det sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

I fremtiden er det viktig å satse på de matvarene som metter flest mulig mennesker og Nordbø sier at kornsorter som hvete, ris og mais globalt sett er den viktigste matvaren.

Torunn Nordbø. FOTO: Opplysningskontoret for brød og korn

– For at vi også i Norge skal være i stand til å selv produsere mest mulig av maten innbyggerne trenger, forskes det på kornsorter som er tilpasset klimaet vi kan forvente i fremtiden.

– Økte temperaturer og lenger vekstsesong gjør det mulig å utvide kornproduksjonen og dyrke sorter som krever lengre vekstsesong enn tidligere, sier Nordbø.

Taco med byggryn og kjøttdeig. Foto: BRODOGKORN.NO

Hun anbefaler å forsøke å bytte ut ris med kortreist, norsk bygg.

– Da får du samtidig i deg mer fiber. Noen reagerer på den litt karakteristiske smaken til bygg, fordi man er vant til at ris ikke smaker noe, men byggris er absolutt et godt alternativ til vanlig ris, sier Nordbø.

Korn har vært dyrket i minst 3000 år her i landet, og dette har ført til et stort mangfold av sorter med stor genetisk variasjon.

Poké bowl med marinert laks, mango, avokado, vårløk og byggryn. Foto: BRODOGKORN.NO

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Akersgata 45, 0158 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Metro Sounds AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Svein Larsen

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.