Flere skaffet seg dyr
Helena Lopes from Pexels

Christian Gilsvik12. januar 20212min0
pexels-helena-lopes-2253275

– Vi ser helt klart at det er flere dyreeiere der ute, og det har vært økning, spesielt siden mars. Koronasituasjonen er nok en stor årsak til dette. Mange ble sittende alene i sine hjem, samtidig hadde mange endelig tid til å skaffe seg kjæledyr. Så vi har sett både en økning av enslige og par som benytter seg av oss, sier veterinær Anne Richelieu Tjønneland i AniPort.

Kjæledyr = god psykisk helse

Kjæledyr – spesielt hunder, har en god psykologisk effekt for mennesker med psykiske problemer, eller i perioder med ensomhet og isolasjon. Kjæledyr kan virke beroligende på mennesker, men samtidig motivere til å ta vare på noen andre enn deg selv.

Veterinær Anne Richelieu Tjønneland sammen med hunden Cotton. Foto: AniPort

Veterinæren peker på at dyr vekker endorfiner — kroppens naturlige lykkerus.

— Endorfiner er peptider med morfinlignende virkning som produseres naturlig i kroppen. Disse endorfinene virker hemmende på ulike aktiviteter i nervesystemet, spesielt aktiviteter forbundet med smerte, angst og ubehag, sier veterinær Tjønneland.

— Alle bør tenke seg om flere ganger før de skaffer seg et kjæledyr. Dyrene blir svært knyttet til eieren sin. Derfor bør planen være klar lenge før neste ferie blir booket når koronatiden er forbi. Det finnes mange alternativer til dyrepass, og omplassering bør være et siste alternativ, avslutter veterinæren.

Turkamerater. Foto: ROMAN ODINTSOV via Pexels

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.