Flere gruer seg til pollensesongen

Mina4. mai 20234min0
aniket-bhattacharya-CgyrwbE6Hm4-unsplash

Med vårværet kommer også pollen, noe som kan by på ubehagelige dager for de som er pollenallergiske. Ved siden av det fysiske ubehaget er det mange som også psykisk plages av pollen ved at de går og gruer seg før pollensesongen. En ny undersøkelse viser at store deler av den norske befolkningen gruer seg til pollensesongen, som er i full anmarsj.

Vår undersøkelse viser at omtrent 1 av 5 nordmenn gruer seg til pollensesongen. Dette tilsvarer omtrent 1 millioner nordmenn og er dermed et ganske stort problem her i landet. Ved siden av de fysiske påkjenningene pollenallergi gir, er det altså mange som går rundt og kjenner på et ubehag allerede før pollensesongen setter i gang, sier Peter Andersson i NetOnNet.I Norge har cirka 1 million mennesker pollenallergi, ifølge Norges Astma- og Allergiforbund. Den landsomfattende undersøkelsen er gjennomført av YouGov på vegne av NetOnNet. 43 prosent av nordmenn som har pollenallergi gruer seg til pollensesongen, noe som kanskje ikke er så rart om man er sterkt plaget. Da blir denne perioden noe du går og tenker ekstra mye på i forkant og angsten for pollen blir kanskje enda større enn den er i utgangspunktet.Det er de unge som uroer seg i størst grad før pollensesongen.

30 prosent av nordmenn under 30 år, og omtrent halvparten av pollenallergiske nordmenn under 30 år, gruer seg til pollensesongen. Dette er ikke så rart ettersom det er unge mennesker som i størst grad er allergiske mot pollen. Likevel er tallene svært høye. Å være godt forberedt i forkant med de hjelpemidlene som finnes, før pollensesongen virkelig starter, kan kanskje være med på å dempe angsten for pollensesongen noe, sier Andersson i NetOnNet.Det finnes løsningerDet er en rekke råd man kan følge, ved siden av medisiner, for å minimere hvor plaget man blir av pollen. Blant annet kan luftrenser og støvsuger med bra filter bidra til å gjøre tilværelsen i hjemmet bedre under pollensesongen. 17 prosent av nordmenn med pollenallergi sier at bruk av luftrenser eller andre inneklimaløsninger har gjort at pollen har blitt enklere å leve med.Hele 29 prosent sier at de gjerne skulle skaffet seg et eller flere slike produkter for å hjelpe dem med å håndtere pollen i hverdagen. Slike produkter bidrar dessuten til å gjøre luften forøvrig i ditt hjem enda bedre – enten du har pollenallergi eller ikke, avslutter Peter Andersson i NetOnNet.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.