Film om et samlivsbrudd midt i tjukkeste adventstida

Linda Holzerland13. desember 20194min0
Marriage Story Netflix

Marriage Story, Netflix

IMDB/Netflix

I dag vil mange kaste seg over «Hjem til jul», den søte, norske Netflix-serien om jakten på den store kjærligheten. Vi anbefaler imidlertid en amerikansk film om et samlivsbrudd denne helga.

Før du beskylder oss for iskald kynisme midt i tjukkeste adventstida: Vit at det er Noah Baumbach («The Squid and the Whale») som har skrevet og regissert denne rørende og morsomme historien om et par i New York (spilt av Adam Driver og Scarlett Johansson) og deres ekteskapsproblemer.

De går i terapi og er innstilt på å redde forholdet av hensyn til sønnen, før en stor jobbmulighet for henne fører til fysisk adskillelse, og etterhvert skilsmissepapirer og advokater. Men det som kan virke som en uforsonlig interessekamp i rettssalen, er mer nyansert bak kulissene.

Baumbach er ekspert på å skrive denne typen hjertevarme fortellinger krydret med skarpe, vonde kanter. Her har han i tillegg lyktes med å skape rollefigurer som er både sympatiske og nyanserte. Alt i alt er «Marriage Story» derfor en av årets beste filmer.

Se filmen her.

Mrs. Fletcher, HBO Nordic

HBO

Jeg ankommer kanskje denne festen i seneste laget, men fordelen med det er at alle de sju episodene av «Mrs. Fletcher» nå er ute og at serien dermed kan binges i sin helhet.

Dette er en morsom og lettfordøyd tankerekke om midtlivskrise, barneoppdragelse og sex – med mer enn et hint av bitterhet i ettersmaken. Kathryn Hahn spiller Eve Fletcher, skilt alenemor som sender sin eneste sønn ut av redet for å gå på college, og opplever en ny vår som aleneboer – med mulighetene som da byr seg.

Plutselig kan hun surfe på usømmelige nettsider! Røyke tjall! Eksperimentere med lesber! Gå på kveldskurs for å lære essayistikk! Herregud, det er nesten så en selv sender sin egen sjuåring på internatskole.

Men tilværelsen er selvsagt også belemret med emosjonelle fallgruver som verken duftlys på badet eller blinde stevnemøter med generiske eiendomsmeglere kan hjelpe deg opp fra.

«Mrs. Fletcher» får ikke mange poeng for originalitet, men scorer bra på gjennomføring og serverer dessuten et interessant sub-plott om sønnen på college, som er i ferd med å utvikle seg til en voksen mann – og et ordentlig rasshøl av en sådan.

Se serien her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.