Festaktivitet i høstferien
Illustrasjon: Deichman

Linda Holzerland4. oktober 20215min0
UFO i Høstferien

 

Deichman slår på stortromma og har tilbud til Oslos 14-18-åringer i hele høstferien. Gaming, smykkeverksted, debatter, matlaging, cosplay og neglesalong er noen av aktivitetene i den nye festivalen UFO (Ung for Oslo).

Deichmans biblioteker ligger over hele Oslo og de fleste har ett eller flere tilbud til unge i høstferien, mandag 4. til lørdag 9. oktober. Du finner en komplett oversikt over UFOs aktiviteter på deichman.no/UFO.

– Alt er gratis
Foto: Erik Thallaug
Foto: Erik Thallaug

– Vi vil at unge mellom 14 og 18 år skal føle seg hjemme på Deichman. Derfor har vi latt oss inspirere av hva ungdom selv liker å holde på med. Og alt er gratis, slik det jo også ellers er på biblioteket, sier prosjektleder Lisa Bakk Bøen.

Hun stiller selv og skal overvære flere av aktivitetene, noe hun gleder seg stort til.

– Vi har spurt ungdommer i Oslo til råds og jeg tror Deichman har funnet «noe for de fleste». På grunn av pandemien er det nødvendig å melde seg på de enkelte aktivitetene. Lenker til informasjon om påmelding finnes både på deichman.no, Facebook og Instagram, legger prosjektlederen til.

Politiker Omar Samy Gamal (SV) legger ikke skjul på at han er begeistret for tilbudet til unge.

– Unge i Oslo kan glede seg til å henge på Deichman i høstferien! Når jeg seg hva ungdommene og Deichman har laget av aktiviteter skulle jeg ønske jeg var litt yngre sjøl. Det er viktig at tilbudene er gratis, for ungdommer har ikke så mye penger. Det er veldig mange i Oslo som ikke reiser bort, og derfor er det viktig for meg med alle kule ting som skjer i byen, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV).

Fra programmet kan nevnes:
  • Gamingaktiviteter og konkurranser i FIFA, League of Legends, Hearthstone osv. kommer på Deichman Oppsal, Deichman Røa og Deichman Bjørvika.
  • Deichman Tøyen kjører kunstverksteder, men også konserter med lokale artister og debatter i samarbeid med det lokale ungdomsrådet.
  • Deichman Grünerløkka lar ungdommen ta over hele huset lørdag 9. oktober – ingen voksne tillatt. Lokal ungdom både arrangerer og står på scenen. Éndagsfestival av, for og med ungdom.
  • Furuset bibliotek og aktivitetshus arrangerer 10 års jubileum for nabolagsfesten og hiphopkonserten Blokkparty!
  • I tillegg til konserter og gamingaktiviteter kan man lære å lage podkast, spesialeffekter og sminke til halloween, mat, smykker, male grafitti, se film, spille inn musikk i studio, delta på sjakkturnering, barbershop, animasjonskurs, neglesalong, foredrag, syverksted, og mye mer.

Programmet er finansiert fra tilskudd fra Utdanningsdirektoratet, søkt av Utdanningsetaten på vegne Oslo kommune. Deler av tilskuddet er overført til Deichman for å lage en ungdomsfestival i høstferieuka. Det er et krav at tilskuddet går til unge i Oslo og at alt er gratis.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.