– Et rekordår vi håper aldri vil gjenta seg
Nasjonalballetten danset på toppen av Loen Skylift. Nae Nishimura danset Svanens død av Michel Fokine. Foto: Erik Berg

Christian Gilsvik4. februar 20213min0
ffbaa6a8-070c-4d12-87a6-0055c6cdfe45

Den Norske Opera & Ballett har lagt bak seg det mest dramatiske året i institusjonens over 60-årige historie. – 2020 kommer til å bli husket for nedstenging og smittevern, samtidig som at husets opera- og ballettkunst nådde ut til et rekordstort publikum. Det sier administrerende direktør Geir Bergkastet når han skal oppsummere fjoråret.

Det har vært over 1 100 000 seere på Operaens forestillinger for skjerm i 2020. Endringene og tilpasningene ballettsjef Ingrid Lorentzen og operasjef Randi Stene har gjort i repertoaret har medført at antall forestillinger og visninger for skjerm er mangeganget fra tidligere år. Seertallene fordeler seg på Operaens egne strømmeforestillinger, samt samarbeidet med TV2 på 17. mai og NRKs visninger av Kirsten Flagstad 125 år og Nøtteknekkeren.

Geir Bergkastet, administrerende direktør, Randi Stene, operasjef og Ingrid Lorentzen, ballettsjef. Foto: Erik Berg
Rekordhøy aktivitet

Nedstengingen av Oslo går nå inn i sin fjerde måned, og nylig ble smitteverntiltakene strammet til ytterligere. Dette medfører fortsatt store konsekvenser for driften i Operaen.

– Å gjøre kunstopplevelser tilgjengelig i et år hvor alle har måttet holde seg hjemme, har vært, og vil være viktig for oss. Jeg er svært imponert over hva våre kunstneriske ledere, våre medarbeidere og våre samarbeidspartnere har maktet å få til. Huset har snudd seg rundt og vi har levert på vårt oppdrag om å nå bredt ut. Samtidig har nedstengingen og smittevern preget oss enormt, sier Bergkastet.

For Hovseterhjemmet danset Daniela Cabrera og Yoel Carreño en pas de deux fra balletten «Le Corsaire». Kulturminister Abid Raja var også på besøk. Foto: Erik Berg

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.