– Et geni i mine øyne

Radio Metro22. mars 20212min0
eventyrskogen_undervisning_munchs_hus_vestfoldmuseene-1280x720

Hver uke får du bokanbefalinger fra forfatter Hans-Olav Thyvold. Denne uken gir Thyvold heder til denne fantastiske tegneserieboken. Her er ukens boktips:

Steffen Kverneland:

Munch

No Comprendo Press

Tegneserie

Du vil aldri se på et Munch-bilde på samme måte igjen.

– Ingen gren av norsk kulturliv har utviklet seg bedre i løpet av de siste 35 når enn tegneseriekunsten. Norske tegneserier har med rette fått stor oppmerksomhet og anerkjennelse i utlandet, og dette er boken som har vakt aller størst oppmerksomhet. Steffen Kverneland har fått til det mange har forsøkt, men ingen har lykkes med: Å bringe oss tett inn på livet til den allestedsnærværende, men likevel mystiske Edvard Munch. Med god margin den beste boken om Munch noen sinne, sier Thyvold.

– Kverneland sprenger tegneserieformatet med Munch som blir en sånn bok man stadig finner frem igjen og blar i for å gi øynene en feststund. Jeg kan gå god for at Munch alltid er en velkommen gave, fra konfirmasjonsalder og hele veien til mål. Og du vil aldri se på et Munch-bilde på den samme måten igjen.

– Steffen Kverneland har et stort forfatterskap å fordype seg i, men jeg vil rette en særlig oppmerksomhet til hans siste bok En frivillig død, der han mesterlig turnerer sin egen beretning om farens selvmord.

Jan Erik Wold genierklærte Steffen Kverneland. Tiltredes!

Flere boktips finner du her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.