– Endelig er den her
Pål Nordseth anbefaler den nye serien Kielergata denne helgen på Radio Metro

Linda Holzerland19. oktober 20184min0
Kielergata

Da var det omsider helg! Om du ser etter noe god underholdning til fredagstacoen, eller en serie til en lat søndag, kommer Pål Nordseth fra Filter Film & TV med sine streamingtips for helgen.

You’re the Worst, Netflix
youre the worst
Gretchen (Aya Cash) og Jimmy (Chris Geere) i serien ‘You’re The Worst’

– Se for deg en romantisk komedie, der karakterene er byttet ut med troverdige, feilbarlige og tidvis helt ufyselige mennesker, begynner Nordseth. – Her er det ikke fokus på en evig jakt på den store kjærligheten og den forslitte skal-de-eller-skal-de-ikke-dynamikken som sjangeren er kjent for. Det er kastet på dynga til fordel for et dysfunksjonelt parforhold allerede fra episode 1!

Serien som Pål Nordseth beskriver; You’re The Worst, kan du se på Netflix, der den fjerde sesongen ble lagt ut denne uka.

Vi følger Jimmy, en middels vellykket forfatter og leksikoneksempelet på en narsissist. Hans partner Gretchen har en tilsynelatende vellykket karrière i PR-bransjen, men er egentlig en surrete rusmisbruker med emosjonelle sår som neppe kan repareres. 

– Seriens mål er da heller ikke at de to skal fikses, avslører Nordseth. Det er heller fokus på å finne ut av hvordan de kan leve med sine særegenheter og modnes sammen uten å gi slipp på hvem de er. Jeg digger denne her!

Se serien her

Kielergata, TV2 Sumo

– Endelig er den her, den nye tv-serien fra den idiosynkratiske filmskaperen Patrik Syversen, utbryter redaktøren i Filter Film & TV. – Etter en lang tilblivelse (og bytte av hovedrolleinnehaver underveis) ser det ut til at Kielergata har blitt en både spennende, morsom og særegen dramaserie.

Serien følger Thorbjørn Harr, den rehabiliterte eks-kriminelle som har skiftet identitet, etablert familie og flyttet til det som er beskrevet som ‘Norges minst kriminelle småby’. Men i all idyllen det er noe som skurrer, og snart viser det seg at det er flere enn ham som har en brokete fortid i ‘Slusvik’. 

– Syversen er sabla god til å vri det beste ut av skuespillerne han jobber med, forklarer Nordseth ekstatisk. – Uten et tykt kremlag av troverdige detaljer og rolletolkninger hadde det vært vanskelig å svelge en del av det mer bisarre som skjer underveis, men balansegangen funker. – Fordelen er at dette er en fortelling du fatter interesse for med en gang. Sluk de to første episodene nå, så kommer det nye ukentlig framover.

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.