– En western utenom det vanlige
Bone Tomahawk

Linda Holzerland21. desember 20184min0
bone tomahawk

Det er siste helgen før julaften endelig er her. Om du trenger et pust i bakken under forberedelsene, eller underholdning i romjulen, så har Pål Nordseth streamingtips til deg.

Krigen (The War), Netflix

I 2015 lanserte Danmark TO krigsdramaer som begge ble nominert til Oscar. Denne uka ble begge lagt ut på Netflix.

Krigen er den beste av dem. Vi finner Pilou Asbæk (Borgen, Game of Thrones) i rollen som en Afghanistan-soldat som må stå til rette for en avgjørelse han tok på et milisekund i kampens hete. Tuva Novotny er filmens egentlige stjerne, i rollen som offiserens hardt prøvede kone, forteller Nordseth.

Under sandet byr på vakkert, dansk kystlandskap kontrastert mot et bekmørkt bilde av den seirende part i Den andre verdenskrig. Det er rett etter krigens slutt, og på strendene du ellers forbinder med sommerferie og badeliv har sadistiske britiske offiserer satt purunge, vettskremte tyske krigsfanger.  De må gjøre den livsfarlige og traumatiserende jobben det er å finne og rydde miner.

– Begge filmene er brutale, tankevekkende skildringer av krigens galskap, legger Nordseth til.

Se Krigen her

Bone Tomahawk, HBO
Kurt Russel i 'Bone Tomahawk'
Kurt Russel i ‘Bone Tomahawk’

– Bone Tomahawk er en skummel og små-surrealistisk thriller fra det ville vesten med Richard Jenkins, Patrick Wilson og Kurt Russell, åpner redaktøren for Filter Film & TV.

– Tre uheldige nybyggere er kidnappet av ville kannibaler, og en umake forsamling revolvermenn setter seg fore å komme dem til unnsetning. Men det er før de aner noe om hvilken formidabel fiende de skal møte, sier Nordseth mens han smiler lurt.

– Blandingen av horror og spenning og den litt sakteflytende rytmen gjør at filmen ikke faller i smak hos alle. Men er du åpen for en western utenom det vanlige er det en fengslende fortelling med interessante karakterer, mye bra dialog og en finale som setter støkk.

Se filmen her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.