– En svimlende filmopplevelse

Linda Holzerland22. mars 20194min0
free solo 2

Helgen er omsider kommet, og det ikke en dag for tidlig. Og denne uken som alltid, er Pål Nordseth fra Filter Film & TV tilstede for å gi sine beste tips.

Love, Death + Robots, Netflix
Netflix sin nye animasjonsserie ‘Love, Death and Robots’ hadde premiere forrige uke

– Noen av oss, sikkert ikke mange, men noen – har ventet i spenning på filmskaper David Fincher (Seven, Fight Club, Zodiac) sin reboot av Heavy Metal. Det er altså ikke musikksjangeren, men 80-talls-filmen som var basert på tegneseriebladet Heavy Metal.

– Tegneserien var en suspekt blekke med franske aner som gjemte seg i et mørkt hjørne av Narvesen-hyllene med sin utsøkt lurvete miks av mørk fantasy, hard science fiction og generøse gjengivelse av kvinnelig anatomi, ler Nordseth.

– Den nye versjonen av filmen har vært under utvikling i årevis, og nå er den her – selv om det gikk fra film til Netflix-serie. Og det er ganske nyskapende greier. 18 løsrevne, animerte novellefilmer som varierer vilt i både visuell stil og sjanger. Det bys på alt fra ren komedie, brutal vold og drøye sexskildringer.

– Det er ikke alt som er like bra. Men når den virkelig treffer er serien god. Jeg synes det merkes at det er flere prisbelønte science fiction-forfattere som har vært med på å skrive manus, konkluderer Nordseth.

Se animasjonsserien her

Free Solo, Viaplay
Den vågale klatreren Alex Honnold er fokuset i dokumentaren ‘Free Solo’

– Free Solo er den ferskeste Oscar-vinner i dokumentarkategorien. Hvis en filmopplevelse noensinne har vært verdig betegnelsen svimlende, så må det være denne fortellingen om klatreren Alex Honnold.

Begrepet «frisolo» handler om å klatre uten sikkerhetsutrustning, noe som fortrinnsvis bør gjøres i svært lav høyde og/eller steder der du har muligheten til å lande mykt hvis noe går galt.

– Det er -ikke slik Honnold utøver frisoloklatring. Han har tvert imot spesialisert seg på lange ruter i forskrekkende høyder. Og i fjor bestemte han seg for å gå løs på en av USAs mest ikoniske fjellvegger, den 900 (!) meter høye El Capitan i California.

Free Solo er filmen om denne vanvittige prestasjonen, mannen bak dem, og filmskapernes høyst forståelige bekymring for hva de er delaktige i. Den er nyansert, dypt menneskelig og fortalt gjennom storslagne bilder. Bør ses, understreker Nordseth

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.