
Helgen er omsider kommet, og det ikke en dag for tidlig. Og denne uken som alltid, er Pål Nordseth fra Filter Film & TV tilstede for å gi sine beste tips.
Love, Death + Robots, Netflix

– Noen av oss, sikkert ikke mange, men noen – har ventet i spenning på filmskaper David Fincher (Seven, Fight Club, Zodiac) sin reboot av Heavy Metal. Det er altså ikke musikksjangeren, men 80-talls-filmen som var basert på tegneseriebladet Heavy Metal.
– Tegneserien var en suspekt blekke med franske aner som gjemte seg i et mørkt hjørne av Narvesen-hyllene med sin utsøkt lurvete miks av mørk fantasy, hard science fiction og generøse gjengivelse av kvinnelig anatomi, ler Nordseth.
– Den nye versjonen av filmen har vært under utvikling i årevis, og nå er den her – selv om det gikk fra film til Netflix-serie. Og det er ganske nyskapende greier. 18 løsrevne, animerte novellefilmer som varierer vilt i både visuell stil og sjanger. Det bys på alt fra ren komedie, brutal vold og drøye sexskildringer.
– Det er ikke alt som er like bra. Men når den virkelig treffer er serien god. Jeg synes det merkes at det er flere prisbelønte science fiction-forfattere som har vært med på å skrive manus, konkluderer Nordseth.
Se animasjonsserien her
Free Solo, Viaplay

– Free Solo er den ferskeste Oscar-vinner i dokumentarkategorien. Hvis en filmopplevelse noensinne har vært verdig betegnelsen svimlende, så må det være denne fortellingen om klatreren Alex Honnold.
Begrepet «frisolo» handler om å klatre uten sikkerhetsutrustning, noe som fortrinnsvis bør gjøres i svært lav høyde og/eller steder der du har muligheten til å lande mykt hvis noe går galt.
– Det er -ikke slik Honnold utøver frisoloklatring. Han har tvert imot spesialisert seg på lange ruter i forskrekkende høyder. Og i fjor bestemte han seg for å gå løs på en av USAs mest ikoniske fjellvegger, den 900 (!) meter høye El Capitan i California.
Free Solo er filmen om denne vanvittige prestasjonen, mannen bak dem, og filmskapernes høyst forståelige bekymring for hva de er delaktige i. Den er nyansert, dypt menneskelig og fortalt gjennom storslagne bilder. Bør ses, understreker Nordseth