– En sjanse til å motbevise
Tix - Foto: Julia Marie Naglestad//NRK

Radio Metro24. februar 20214min0
Tix mgp presse png

Andreas Haukeland, bedre kjent som Tix, har tatt Norge med storm, og vant i helgen Melodi Grand Prix med låten «Fallen Angel». Til tross for at 27-åringen fra Bærum selv hadde satt penger på Keiino, virker det som at valget om å framføre låten på engelsk i finalen lønnet seg.

Jobbet motstrøms hele veien

Tix slo for alvor gjennom med russelåten «Sjeiken 2015», og fokuserte mest på russen og russemusikk i de første årene av karrieren. Dette skulle vise seg å være et kontroversielt valg, og stempelet som rølpeartist har fulgt han gjennom karrieren.

– Jeg har jobbet motstrøms i musikkbransjen helt siden musikkbransjen fikk vite hvem jeg var, forklarer Haukeland til Radio Metros Johannes.

– For å være helt ærlig, selv om det har vært slitsomt, så tror jeg det er det beste som kunne skjedd meg. Alle dører har vært lukket hele tiden, og ingen vil slippe meg inn – men jeg har jo hatt folket i ryggen, i veldig stor grad.

Tix hadde en kontroversiell stil da han begynte som russeartist – Foto: Pressebilde//Universal Music Norge
Undervurdert

Låtskriveren har det siste året endret hvordan folk ser på han, både med mer personlige tekster i musikken, og ikke minst med en rørende opptreden i Lindmo hos NRK.

– Hele musikkbransjen har jo undervurdert meg. Alt jeg gjør er en mulighet til å motbevise inntrykket folk har av meg, forteller Tix.

Artisten har også selv fått erfare hvordan folk reagerer når de blir overrasket over hva han kan.

– ‘Shit, han kan spille gitar!’ ‘Shit, han kan jo synge!’ ‘Oi shit, han skriver låter for andre artister!’ ‘Oi shit, Tix klappet en hund!’ Folk har jo det verste inntrykket av meg. Så det går jo bare oppover!

Se Tix sin opptreden i MGP i videoen under:

Dette intervjuet ble gjennomført før årets Melodi Grand Prix

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.