En liten renteøkning uten store for store konsekvenser

Radio Metro26. mars 20192min0
Daglig leder i DNB Eiendom i Kristiansand, Jøran Flakk, tror ikke den siste renteøkningen fra Norges Bank vil bety noe særlig for boligeiere. Det vil dog endre seg i løpet av få år. I utgangspunktet er en økning på et kvart prosentpoeng ikke den store endringen. Det vil tilsi ca 200 kroner i måneden om […]

Daglig leder i DNB Eiendom i Kristiansand, Jøran Flakk, tror ikke den siste renteøkningen fra Norges Bank vil bety noe særlig for boligeiere. Det vil dog endre seg i løpet av få år.

I utgangspunktet er en økning på et kvart prosentpoeng ikke den store endringen. Det vil tilsi ca 200 kroner i måneden om man har to millioner i boliglån. Det er likevel ting som tyder på at smalere tider er på vei, for de som har mye lån.

– Nå er det på et halvt år økt renta to ganger og det er varslet en rentebane frem i tid som tilsier økning. Da begynner vi å etter hvert dra inn noe kjøpekraft og gjør det vanskeligere for boliglånskundene å kanskje realisere den dyre drømmeboligen som man ønsker, sier Flakk til Metro Sør.

På lang sikt vil med andre ord renta påvirke både privatøkonomien og boligmarkedet.

Hør hele intervjuet nå.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.