– En krimserie med utenom det vanlige
Miriam (Sarah Lancashire) i serien Kiri - Radio Metro

Linda Holzerland10. august 20184min0
Kiri

Det er fredag, og det betyr at Pål Nordseth fra Filmer Film & TV, gir oss tips til hva vi kan streame i helgen!

Repo Man, TV2 Sumo
Emilio Estevez
Emilio Estevez (t.v.) i filmen ‘Repo Man’ på TV2 Sumo

– La oss være ærlige, de aller fleste filmer følger en relativt forutsigbar oppskrift, sier Nordseth. – Det er en grunn til at klisjeer blir klisjeer og at visse fortellinger går igjen fra generasjon til generasjon i tusenvis av år, men denne glimrende komedien er ikke en av dem!

– Bare kombinasjonen av Emilio Estevez som ung punkrocker, Harry Dean Stanton som Repo Man og vesener fra det ytre rom bærer bud om en filmopplevelse utenom det vanlige, legger Nordseth til. 

Han skryter også av filmens soundtrack, og peker på at filmen byr både på kritkikk av massekonsum-samfunnet, og en perlerad av vitser.

– Jeg vil driste meg til å si at det er en av 80-tallets beste filmer, avslutter Nordseth.

Du kan se filmen her

Kiri, NRK.
Sarah Lancashire i Kiki
Miriam (Sarah Lancashire) blir konfrontert av journalister i serien Kiki

– Miniserier er et undervurdert format, hevder Nordseth. – Litt mindre forpliktende å gi seg i kast med, og ofte med en egen evne til å faktisk komme til poenget før du har sovna.

Kiri er en britisk krimserie, og Nordseth peker på at den har en litt annen tone enn krimserier flest. Han trekker blant annet fram hovedrolleinnehaveren, Sarah Lancashire, som et høydepunkt. 

– Miriam er sosialarbeider med et stort hjerte, giftig tunge og en klunk sprit i morgenkaffen. En av hennes klienter er en niåring som forsvinner rett før hun skal inn i en ny adoptivfamilie, og en av Miriams mindre heldige beslutninger kan være noe av årsaken. Snart har hun blodtørstige nyhetsjournalister på dørstokken, forklarer Nordseth. 

– Selve forsvinningsmysteriet er ikke blant de mest originale, fortsetter Nordseth. – Det er ikke poenget her. Kan du like en serie bare for hvordan den portretterer medmenneskelighet i et klassedelt samfunn og samtidig unngår å degenerere til lidelsesporno, har Kiri min varme anbefaling.

Du kan se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.