En del russebusser har bremsefeil

Radio Metro12. april 20192min0
kostøl-tekniker-russebussjekk-vegvesene

Årets russefeiring nærmer seg sitt store høydepunkt og tradisjon tro inviterte Statens vegvesen til gratis kontroll av russekjøretøy som fra før av er EU-godkjent. Dersom farkosten blir godkjent vil de få utdelt et russeoblat som de kan plassere i frontruten.

Da vi i Radio Metro Sørlandet var tilstede på trafikkstasjonen på Rige fikk vi vite av inspektør Thor-Inge Kostøl at arendalittene var flinkere til å møte opp til avtale enn Kristiansanderne, og at flere av de kjøretøyene som kom inn til kontroll hadde spesielt én feil som gikk igjen.

– Det kom litt uventet på oss at det var litt mye bremsefeil. Men det har jo sin sammenheng med at de står i ro før de kjøres mye de to «hurramånedene», og deretter står i ro igjen. Noe av feilene skyldes at bilen har stått mye, forteller Kostøl.

Og da vi ble med på kontroll av en folkevogn tilhørende en gruppe rødruss som bar preg av å ha vært brukt før, blant annet fordi den hadde en del russeoblater i frontruten allerede, så viste det seg at den hadde noen problemer med bremsene.

Ifølge Kostøl skal det være en quick fix, men denne må rettes opp i før de kan få oblat og dermed godkjenning for 2019.

Hør mer her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.