En av de morsomste (og kleineste!) tv-seriene er tilbake med ny sesong

Linda Holzerland24. januar 20204min0
Sex Education Netflix

Sex Education, Netflix

Foto: Sam Taylor/Netflix

En av de morsomste (og kleineste!) tv-seriene fra de siste årene er tilbake med ny sesong. Holder den fortsatt mål? Å ja!

«Sex Education» er en utforskning av hvordan det er å være en mistilpasset og usikker tenåringsgutt når mamma er en kjent sexterapeut. Jeg grøsser bare av tanken, må jeg innrømme. Hun er for øvrig glitrende spilt av «X Files»-stjerna Gillian Anderson og får, helt som fortjent, enda mer skjermtid denne sesongen.

Hovedpersonen Otis har i utgangspunktet en dyp aversjon mot alt som har med kjønnslige gleder å gjøre, men kommer jo i mål på et vis, i slutten av første sesong.

I den nye runden episoder har han utviklet en glødende entusiasme for mulighetene som åpner seg når kjønnsmodne mennesker befinner seg alene, i enerom, med sine egen hender til rådighet.

Også de andre bifigurene gjør storslagne comeback, og det er en sann fryd å følge deres vei gjennom den famlende tiden av livet tenåra er. Dette er en varm, klok, positiv og helt unik serie!

Se serien her.

Avenue 5, HBO Nordic

Foto: IMDB/HBO

Årets første store nyhet fra HBO er ute, og det er bare å innrømme det først som sist: Dette har vi venta på!

«Avenue 5» er nemlig nyskapingen til Armandi Iannucci – skotten som har levert så mye bra humor-tv og -film de siste tjue årene at han må han ta en vesentlig del av ansvaret for eldrebølgen hvis det stemmer at en god latter forlenger livet.

Særlig har Iannucci briljert med politisk satire, men «Avenue 5» er noe ganske annet: En situasjonskomedie satt til et luksuriøst cruise-romskip, der passasjerene har betalt i dyre dommer for en åtte ukers rundtur i solsystemet.

På grunn av en teknisk feil kommer romskipet imidlertid ut av kurs, slik at både besetning og passasjerer må forberede seg på å tilbringe flere år sammen. Denne rammen benyttes for harselere med såvel overdreven tekno-optimisme som meningsløs servicenæring og livsfjerne overklassemennesker.

Hugh Laurie («House») spiller hovedrollen, men best – hvertfall i første episode – er Matt Spencer («The Office», «Silicon Valley») som udugelig kommunikasjonsmedarbeider. Gleder oss vilt til fortsettelsen!

Se serien her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.