En annerledes festival

– Jeg tror at å vise ungdom tillit, ta de på alvor og gi de handlingsrom og ansvar, er noe de vokser stort på. Belen Asri reflekterer rundt hvordan aktivisere ungdom. Hun er Festivalskolerektor ved aktivitetshuset Volt i Lørenskog, som står bak Revoltfestivalen, som går av stabelen lørdag 25. august.

Belen Asri
Belen Asri – festivalskolerektor ved Aktivitetshuset Volt i Lørenskog – Bilde: Akks.no
– Eneste i sitt slag

– Vi pleier å si at Revoltfestivalen er en festival av, for og med ungdom. Vi liker å si at vi driver Norges eneste helårsfestivalskole. Vi involverer ungdom fra starten i prosessen. De bestemmer alt fra den visuelle profilen, hvilke verdier vi skal stå for, hvem vi skal booke, festivalområdet sitt utseende og de får også kurs innenfor flere felt i kulturbransjen, forteller Asri.

Vil støtte lokalsamfunnet

– I år så ønsker vi å fronte Lørenskog, og Lørenskog sine talenter mest mulig, forklarer Basri. På programmet står blant annet hip-hop duoen Snow Boyz, som har skapt bølger i musikkverdenen siste året, i tillegg til flere lokale artister. Det blir også skatekonkurranse med norgesmester Michael Sommer, Lørenskog skolekorps stiller opp og det samme gjør Lørenskog Musikalteater. Lokale kafeer er også på plass med servering.

Se arrangementet på Facebook her


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.