Eddie Murphy er tilbake i godt gammelt slag

Linda Holzerland25. oktober 20193min0
Dolemite Is My Name, Netflix

Dolemite Is My Name, Netflix

IMDB/Netflix

Eddie Murphy er tilbake i godt gammelt slag.

Dette er selvsagt en kulturell begivenhet, men det er verdt å nevne at det skjer i en av de morsomste og varmeste underdog-historiene på en god stund.

Murphy spiller den legendariske sangeren og skuespilleren Rudy Ray Moore, som sjokkerte Amerika med sin flamboyante stil og grensesprengende bannskap på 70-tallet – en slags prototyp av den scenepersonligheten Eddie Murphy selv slo gjennom med som komiker noen år senere.

Det viser seg at denne Moore måtte kjempe noen år i motbakke for å bli anerkjent som kunstner, før han fikk en slags forløsning med lavbudsjettsfilmen og alter-egoet «Dolemite» i 1975.

Underveis byr den på latterbrøl etter latterbrøl, og en og annen genuint rørende scene. Flotte biroller av blant andre Wesley Snipes og Snoop Dogg. Og et slektskap til andre filmer i kategorien biografier-om-folk-du-aldri-hadde-trodd-passet-til-en-biografi, sånn som «Ed Wood» og «The People vs Larry Flint». Hvilket slett-ikke-tilfeldigvis, er skrevet av de samme manusforfatterne som «Dolemite Is My Name».

Se filmen her

Watchmen, HBO Nordic

IMDB/HBO Nordic

Viktig info: Dette er ikke en filmatisering av tegneserien «Watchmen» som er både elsket og hatet.

Dette er en oppfølger til Watchmen-universet. Og det er forbløffende hvordan tematikken og tonen fra boksidene er oppdatert og videreført av serieskaper Damon Lindelof («Lost», «The Leftovers»).

Er du ukjent med «Watchmen»-serien vil seriens univers kanskje oppleves forvirrende og vanskelig å få grep om: Her går det raskt fra rasekrig på 20-tallet til en samtid der Robert Redford er eneveldig president og kjepphøye superhelter i hjemmelagde kostymer jager bander av rednecks inspirert av mellomkrigstidens tvilsomme psykoanalyser.

Men er du opplest på serien vil du umiddelbart nikke gjenkjennende og anerkjennende til det parallelle bizarro-universet. Og til syvende og sist er dette blitt en actionmettet, fryktinngytende thriller-serie om polarisering og identitet, som samtidig peker nese til superhelt-sjangeren. Ikke HELT uaktuelle greier i 2019, altså.

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.