– Du bør ha lommetørkle i ummidelbar nærhet

Linda Holzerland10. mai 20194min0
lady bird 1

For mange er kanskje dette den første 5-dager uken siden påskeferien, og helgen kommer ikke et minutt for seint. Da er det deilig å slappe av i sofaen, og drømme seg vekk i en god serie eller film. Pål Nordseth fra Filter Film & TV er klar med de ferskeste anbefalingene.

Chernobyl, HBO
I ‘Chernobyl’ blir vi tatt tilbake til 1986 og den dramatiske ulykken

Fortellingen om en av atomalderens mest skremmende hendelser; brannen og nedsmeltingen av atomreaktor 4 i kraftverket Tsjernobyl utenfor Kiev i det som da var Sovjetunionen.

Uten at omverdenen fikk vite noe før flere dager senere, ble en hel by evakuert mens redningsmannskaper pådro seg dødelige doser stråling og reaktiv forurensing spredde seg over store deler av Nord-Europa.

– Gjennom fem episoder loves vi ikke bare innblikk i hvor dramatisk det må ha vært på selve kraftverket, men også hvordan det sovjetiske byråkratiet bedrev aktiv virkelighetsfornekting i kulissene, forklarer Nordseth.

– I svenske Johan «Stakka Bo» Rencks regi er materialet blitt både lærerikt og fengslende tv-drama. Og det godt hjulpet av et sterkt ensemble av skuespillere. Jared Harris fra Mad Men og The Crown i front, supplert av Emily Watson og Stellan Skarsgård som her gjenforenes 23 år etter Breaking the Waves.

Og ja, de snakker engelsk med russisk aksent. Det må du bare svelge, legger Pål Nordseth til.

Se Chernobyl her

Lady Bird, Viaplay
Saoirse Ronan ble nominert til en Oscar for sitt skuespill i ‘Lady Bird’

– Ny-y-ydelig oppvekstdrama som ble nominert til Oscar i en rekke prestisjefylte kategorier. Det inkluderer blant annet nominasjon til den unge regissøren/manusforfatteren Greta Gerwig og hovedrolleinnehaver Saoirse Ronan.

– Med uangripelig troverdighet spiller hun den eksentriske tenåringen Christine, modellert på Gerwig selv, gjennom det siste året på high school. Hun har tilhørighet i en familie med en trangere økonomi enn mange av hennes klassekamerater.

– Både kjærligheten og det sosiale livet for øvrig byr på både opp- og nedturer, og over det hele henger uvissheten om Christine kan leve opp til sine egne ambisjoner om framtida.

– Det sterkeste inntrykket gjør skildringen av familielivet. Gnisningene mellom generasjonene som bare gjør vondt for alle når de går i lås, men som det likevel er så forbanna vanskelig å nøste opp i. Ses med lommetørkle i umiddelbar nærhet!

Se filmen her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.