Redningsaksjon på dramatisk padleferie
Strømmen ved Seymor Narrows

Linda Holzerland26. juni 20183min0
Seymor Narrows

Gjennom siste tiden har vi fulgt Trond Glesaaen og hans reisefølge på sin kajakkferd langs Kanadas vestkyst. Den siste oppdateringen kan du lese ved å trykke her. Nå har padlerne lagt bak seg 400 mil, og 600 gjenstår. Den siste perioden har vært preget av både dramatikk og hygge.

Kajakk
Reisefølge til Trond Glesaaen – Bilde: Privat
Lange dager

Det er mye padling som skal til for å tilbakelegge så mange mil. – Vi trenger et par dager her i Port Hardy for å få hvilt noen ømme hender, ler Glesaaen over en samtale på Skype. – Vi hadde en dag der vi ikke var på land en halvtime før midnatt. Det kunne ha noe med at vi svingte innom et tettsted og kjøpte middag på veien, men vi måtte benytte anledningen. 58-åringen ler.

Forholdene har også påvirket reisetiden. – Jeg er litt overasket over hvor mye strøm det er i store vannmasser. Vi må time reisen rundt det. Da starter vi tidlig om morgenen, og padler to mil på to timer, så tar vi lunsj og padler 1 mil på 3 timer etterpå.

Seymour Narrows
Ved Seymour Narrows advares det mot den sterke strømmen
Dramatikk

Det er ikke alt som er like hyggelig som en koselig middag. – Vi passerte et sted som heter Seymour Narrows, som er bare 500 meter bredt. Der er det mye vann som skal gjennom et trangt sted på kort tid. Det var noen som hadde et litt dårlig veivalg og kom i strømskille, der det var ganske heftige strømvirvler og ble vippet rundt. En liten redningsaksjon ble det, men det gikk bra. Den som hvelva rundt falt ut av kajakken og mast taket i den. Kajakken og padleren var vær for seg, og vi var litt stresset en periode der.

Trond Glesaaen
Trond Glesaaen (58) er ute på padletur langs Kanada – Bilde: Johannes Ølfernes/Radio Metro

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.