DNB Kristiansand; – Mye uro i aksjemarkedet

Radio Metro10. januar 20192min0
For småsparere og spekulanter, Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, ble børsåret 2018 en liten nedtur alt i alt. Fjoråret var det første året på lenge hvor aksjemarkedet gav negativ avkastning. Den politisk urolige situasjonen i verden får en del av skylden.  – Frykten fikk fotfeste, sier rente- og valutamegler Steffen Pauschert fra DNB til Metro […]

For småsparere og spekulanter, Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, ble børsåret 2018 en liten nedtur alt i alt. Fjoråret var det første året på lenge hvor aksjemarkedet gav negativ avkastning. Den politisk urolige situasjonen i verden får en del av skylden. 

– Frykten fikk fotfeste, sier rente- og valutamegler Steffen Pauschert fra DNB til Metro Sør.

Handelskriger er dårlig for business generelt og det er lite som tyder på at USA og Kina er blitt bedre venner i det siste. Brexit ligger i bakgrunnen og ulmer. Demokrati, normer og verdier er under press. Den politisk fastlåste situasjonen i USA preger også situasjonen. Stigende rente pleier vanligvis å bety bedre tider. Ikke denne gangen, mener megleren.

– Stigende renter er normalt et godt tegn for en økonomi, men når rentene begynte å stige var det mange i aksjemarkedet som la pengene over i rentemarkedet.

Hør hva megleren mener om hva året i år kan bringe.

Hør hele intervjuet her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.