Dette er vanligst å ha i matpakken

Det er skolestart, og det betyr at man nok en gang skal sende poden med en matpakke i ryggsekken. Norstat har nylig gjennomført en spørreundersøkelse på vegne av Opplysningskontorene i landbruket, for å finne ut hvor mange som har med matpakke, og hva som er vanligst å ha med.

Brødskiver er med god margin det vanligste å ha med i matpakken – Foto: Pexels
Brød og vann

Hele 70% av barna har med seg brødmat hverdag. Tar du med dem som har med seg brødmat 3-4 dager i uken er tallet 88%. Den vanligste drikken er vann, med melk på en god andreplass. Undersøkelsen viser også at 2/3 barn får med seg frukt hjemmefra, og at det vanligste pålegget på skiven er ost, kjøttpålegg og leverpostei. For deg som føler på tidspresset, avslører tallene at 90% bruker ikke mer enn 10 minutter på å gjøre klar nistematen.

Undersøkelsen er en del av skolestartsatsingen Matpakken er skoledagens viktigste påfyll. Satsingen er et samarbeid mellom Opplysningskontoret for frukt og grønt (Frukt.no), Opplysningskontoret for meieriprodukter (Melk.no), Opplysningskontoret for egg og kjøtt (Matprat.no / Matstart.no) og Opplysningskontoret for brød og korn (Brodogkorn.no).


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.