Dette er Norges tropp til EM
Norges Fotballforbund.

Tiril8. juni 20225min0
Norge

Tirsdag presenterte landslagssjef Martin Sjögren troppen til EM i England i juli.

7. juli spiller Norge sin første kamp i EM i England når Nord-Irland står på motsatt banehalvdel. Deretter venter England og Østerrike i gruppespillet. Nå er Norges tropp klar.

– Vi har en god balanse i troppen. Vi har fortsatt noen ganske unge som ikke har mesterskapserfaring på seniornivå, samtidig som at mange i kjernen fra 2019-VM fortsatt er med i tillegg til at vi har med en av verdens spisser i Ada Hegerberg igjen. Kvaliteten på troppen er den beste vi har hatt på lenge og alle er tilgjengelige igjen, bortsett fra Cecilie Fiskerstrand, sier landslagssjef Martin Sjögren.

– De yngre spillerne har interessante kvaliteter og jeg synes troppen ser spennende ut med en bra miks av spillere. Det er mange ulike parametere man må tenke på i et uttak. Først og fremst hvem som presterer best her og nå, men også tenke på en god balanse med spillere i ulike posisjoner, alder og tenke ulike scenarioer underveis, fortsetter han.

Sophie Roman Haug og Anna Jøsendal står uten A-landskamper, men er med i mesterskapstroppen.

– Sophie er en veldig interessant spiller og er tatt ut på grunn av sine spisskvaliteter. Etter Ada er hun den beste hodespilleren som finnes i Norge og er veldig god der. Hun kan bidra til å være en scenariospiller, sier Sjögren.

– Anna var veldig god da hun var med oss på en samling i fjor høst. Hun har slitt med skader, men det har hun nå fått orden på og har spilt mye i år. Anna er en spiller vi har fulgt veldig nøye i en lengre periode, og jeg synes hun har ekstremt spennende kvaliteter. Hun har internasjonalt snitt med fart, gjennombruddskraft og en veldig god venstrefot. Det er en spiller både for nå og fremtiden, fortsetter han.

Utenom keeper Cecilie Fiskerstrand kan han glede seg over en skadefri og tilgjengelig tropp. Kaptein Maren Mjelde er også klar.

– Maren er vår kaptein og leder for denne gruppen. Hun har kommet tilbake fra skade og ikke fått så mye spilletid, men Maren er en veldig viktig spiller for oss. Både på banen og også en viktig rolle utenfor banen. Hun og vi gjør alt vi kan for at hun skal bli klar til å spille kampene både før og under mesterskapet. Vi håper og tror at hun vil være klar og gjøre et bra mesterskap, sier landslagssjefen.

– Nå gleder vi oss virkelig til å sette i gang med precamp med blant annet kamp på Ullevaal mot New Zealand og ikke minst selve mesterskapet. Et EM i England er stort og vi er en heltent gjeng som skal gjøre alt for å komme lengst mulig, avslutter han.

Norges tropp

Guro Pettersen – Vålerenga
Sunniva Skoglund – Stabæk
Aurora Mikalsen – Brann
Tuva Hansen – Brann
Maren Mjelde – Chelsea
Anja Sønstevold – Inter
Anna Jøsendal – Rosenborg
Julie Blakstad – Manchester City
Maria Thorisdottir – Manchester United
Synne Skinnes Hansen – Rosenborg
Guro Bergsvand – Brann
Vilde Bøe Risa – Manchester United
Amalie Eikeland – Reading
Ingrid Syrstad Engen – Barcelona
Frida Maanum – Arsenal
Lisa Naalsund – Brann
Karina Sævik – Avaldsnes
Guro Reiten – Chelsea
Elisabeth Terland – Brann
Sophie Roman Haug – Roma
Celin Bizet Ildhusøy – PSG
Caroline Graham Hansen – Barcelona
Ada Stolsmo Hegerberg – Lyon

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.