
Nå nærmer det seg fårikålens dag, som er den siste torsdagen i september. Da spises det fårikål over hele landet, også av nordmenn i utlandet. Likevel er det mange av oss som aldri har forsøkt seg på å lage det, og som heller overlater det til nær og fjern familie. Bjørn Tore Teigen fra matprat.no er her med oss for å fortelle hvor knirkefritt man kan lage fårikål.

Hvordan skal man helst tilberede fårikål?
Bjørn Tore mener at det å bruke fårikål til å diske opp med et velsmakende måltid, det trenger ikke være et mysterium. Mest av alt er det tålmodigheten som gjelder.
– Det er faktisk ikke så komplisert, man trenger bare å legge fårikålkjøtt og kål i en gryte med vann og hele pepperkorn. Etter det skal det bare ligge og trekke.

Det viktigste er tålmodigheten
Litt vanskeligere er det kanskje å være tålmodig. Kjøtteksperten mener at tålmodighet er en like viktig ingrediens som noe av det andre man putter i gryta.
– Det er viktig å planlegge godt, da det gjerne skal stå i 3 til 3.5 timer før fårikålen er spiseklar.

Fårikål blir bedre over tid
Til tross for at Bjørn Tore anbefaler at fårikålen skal stå i om lag 3 timer, så blir den bare bedre som ‘restemat’ etter et par dager. Den eldes kanskje ikke som god vin, men må gjerne spises over noen få dager.
– I tillegg til at fårikålen blir bedre når den trekker til seg kraften, kan man gjøre sausen tykkere ved å vende kjøttet i mel på forhånd. Mange liker også å steke kjøttet på forhånd.
For flere fårikåltips og mer matprat, kan du besøke matprat.no