– Det er en fantastisk oppgave

Linda Holzerland6. juni 20204min0
elder-sister-and-brother-studying-at-home-3769981

Her på Radio Metro har vi lenge hatt et samarbeid med Fosterhjemstjenesten, hvor vi med jevne mellomrom setter fokus på barn som trenger et sted å være, og hvordan vi kan bidra. I denne omgangen var fokuset på Beredskapshjem, hva det er, hva det er behov for og hvordan du kan bli det.

Ikke det samme som fosterhjem

Et Beredskapshjem må ikke forveksles med et fosterhjem. Mens man i et fosterhjem søker etter et nytt medlem i familien, mens i et beredskapshjem tenker man ikke like langsiktig.

– Beredskapshjem er midlertidige hjem som tar i mot barn i det akutte, forklarer Line Finnbråten fra Barne- og Familieetaten i Oslo Kommune.

– Av og til har Barnevernstjenesten behov for at barn må bo et annet sted enn hos sine foreldre, og da har vi Beredskapshjem som stiller opp og tar i mot barna, til det er avklart hva som skal skje videre.

Akkurat nå er det mest behov for å tilby beredskapshjem til barn i skolealder, understreker Line Finnbråten – Bilde: Illustrasjon//Pexels
Givende og lærerikt

For å lære mer om beredskapshjem fikk Radio Metros Johannes besøk i studio av Line Finnbråten fra Barne- og Familieetaten i Oslo Kommune, og Ann-Karin, som har tilbydd seg og sin familie som et beredskapshjem i 10 år. Ann-Karin har mye positivt å trekke fram fra årene som har gått

– Det er en fantastisk oppgave, jeg elsker jobben min, forteller hun med et stort smil rundt munnen.

Stort Behov

Line Finnbråten fra Oslo Kommune understreker hvor viktig beredskapshjem er.

– Ann Karin og alle hennes kolleger er verdt sin vekt i gull. Det er den store forskjellen i den akutte krisen som disse barna har kommet opp i.

Om du ønsker og lære mer om beredskapshjem, eller om du vurderer å tilby din gjestfrihet, kan du finne ut mer ved å høre hele intervjuet øverst i denne saken, og ved å besøke hjemmesiden til Oslo Kommune. Du kan også kontakte frydenberg.postmottak@bfe.oslo.kommune.no, eller ringe 23 42 87 57.

– Det er spesielt behov for å kunne ta i mot barn i skolealder, understreker Finnbråten.

Line Finnbråten (t.v) fra Oslo Kommune og Ann-Karin på besøk hos Radio Metro – Bilde: Privat

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.