– Det er bare en tvist, ingen av dem kan høre

Linda Holzerland15. februar 20194min0
this close

Valentinsdagen er passert, og det er nok flere single så vel som de i parforhold som puster lettet ut. Trenger du å koble helt av? Hver uke gir Pål Nordseth fra Filter Film & TV sine beste streamingtips til deg.

Big Mouth: My Furry Valentine, Netflix

– Med enestående stemmeskuespillere og skarpt blikk på alt som gjør puberteten til en eneste lang pinlighetsfestival, ble animasjonsserien Big Mouth en av Netflix’ største hits i fjor. Varm godt opp lattermusklene på forhånd og husk at det er viktig å strekke ut etter intense anaerobe økter, forklarer Nordseth med glimt i øyet.

– Er du allerede fan er dette et enkelt valg for valentinerhelga. En splitter ny, 46 minutter lang spesialutgave i anledning selveste kjærstedagen.

– Spesielt romantisk blir det naturligvis ikke, fortsetter serieentusiasten.

– Vi følger Nick, Anthony og de andre hormonelt forstyrrede, sprengkåte tenåringene i denne serien, idet de forsøker å manøvrere det helt spesielle kaoset som Valentines Day jo er, for alle som foreløpig ikke har tosomheten helt på stell.

– Som i gode komedier flest er det en bunn av alvor, selv her, i dette virvaret av slibrighet og sexvitser. Den handler blant annet om hvordan den dårlige maskuliniteten, i mangel av et bedre begrep, går i arv. Anbefales!

Se serien her

This Close, NRK
‘This Close’ premierte på Sundance Film Festival i 2017

– Møt bestevennene Michael og Kate! Kate er en mitraljøse av spydige kommentarer med jobb i PR-bransjen, og en mann som ikke tør å fortelle henne at han har mista jobben. Michael er en single, homofil kunstner med en karrière i fritt fall og stadig økende alkoholkonsum.

– Dermed er alt duket for moderne tv-serie rett fra dramakomedie-samlebåndet. Bortsett fra en liten tvist. Verken Michael eller Kate kan nemlig høre.

– Dette åpner for flere humoristiske situasjoner. Tegnspråk-baksnakking av folk rett foran ansiktene deres blir aldri kjedelig, men samtidig er det noe friskt over hvordan hørselshemmingen ikke egentlig er noe sentralt poeng eller sentimental effekt i denne serien.

– This Close ville imidlertid ikke fungert uten hovedrolleinnehavere med overskudd av sjarm, og det har har de virkelig. Shoshannah Stern og Josh Feldman, som både skriver manus og spiller rollene, er for øvrig døve i virkeligheten og bærer serien på sine unge skuldre. Den består av seks korte episoder og scorer dermed høyt på bingefaktor, avslutter Nordseth.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.