– Denne serien vil gjøre deg rasende

Linda Holzerland7. juni 20194min0
when they see us

Til tross for at været kanskje ikke tilsier det, er vi inne i sommermåneden juni. Om været kanskje ikke helt leverer, kan det jo være en idé å kose seg inne foran TV-skjermen? Pål Nordseth fra Filter Film & TV er klar med ukens streamingtips.

Deadwood – The Movie, HBO Nordic
‘Deadwood – The Movie’ gir en verdig avslutning til serien, mener Pål Nordseth

– At westernserien Deadwood gikk inn etter bare to sesonger i 2006, var den første, store kalddusjen vi tv-dramaentusiaster måtte tåle i den nye æraen av kvalitetsserier, forklarer Nordseth.

– Ikke bare manglet det livsgrunnlag for den komplekse, besettende skildringen av livet i en amerikansk nybyggerby på 1870-tallet, den ble heller ikke rundet av på noen tilfredsstillende måte. Tretten år senere har HBO bøtet på skaden, og som ved et mirakel har alle skuespillerne hatt anledning til å tre inn i sine gamle roller.

– Forventingene til denne tv-filmen, som plukker opp tråden fra serien er skyhøye. Heldigvis innfrir den så det synger. Dette er en filmatisk triumf fra første hovetramp til siste replikk. Se den! Men se serien først, hvis du ikke har gjort det.

Se filmen her

When They See Us, Netflix

– Historien om de unge guttene som skulle bli kjent i amerikansk offentlighet som The Central Park Five, har hjemsøkt New York i snart tre tiår. I 1990 ble de dømt for å ha overfalt og voldtatt en jogger i den verdensberømte parken på Manhattan året før, selv om DNA-bevis pekte på at de var uskyldige.

– Guttene sonet mellom 6 og 13 år i fengsel før en helt annen mann innrømte å stå bak ugjerningen. Justismordet har blitt stående som et eksempel på hvordan fordommer mot fargede gjennomsyrer såvel mediene som rettssystemet i USA.

– I denne miniserien, som består av fire episoder, fortelles hele den 25 år lange historien på nådeløst vis. Det er tidlig klart at filmskaper Ava DuVernay (Selma) absolutt ikke har planer om å la deg sitte igjen med noen illusjoner, så ble du sint av Making a Murderer bør du bli absolutt rasende av When They See Us.

Se serien her

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.