
I en ny landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter sier hele 56 % at de drikker kakao en eller flere ganger i løpet av påsken.
– Kakao er favorittdrikken til mange turglade nordmenn, både til skogs og til fjells. Dessuten kan varm sjokolade nytes både i solveggen på hytta, og i sofakroken hjemme i byen, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos melk.no.
Varm sjokolade med appelsin
1 plate kokesjokolade
1 dl vann
1 l melk
1 dl appelsinjuice
3 ss sukker
Krem til topping
- Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet.
- Tilsett friskpresset appelsinjuice og smak til med sukker rett før servering.
- Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.
Chilikakao
1 stk vaniljestang
1 l lettmelk
3 ss kakaopulver
1 ts rød chili (finhakket)
½ dl honning
150 g mørk sjokolade, 70% kakao
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- Ha vaniljestang med frø, melk, kakao, finhakket chili (fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.
- Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.
Oppskrift og foto: melk.no.