BoJack, tidenes beste hestemann

Linda Holzerland8. november 20193min0
bojack horseman season 6

BoJack Horseman, Netflix

IMDB/ Netflix

BoJack hvem, sier du? Hei, det er bare tidenes beste hestemann – tidligere sitcomstjerne, et slitent, alkoholisert og seksuelt avvikende øk, og hovedfigur i Netflix’ langt-fra-bare morsomme komedie.

Den har gått fra satirisk latterliggjøring av vår kjendisdrevne underholdningsverden til en serie som handler om blant annet psykiske lidelser, aseksualitet, barndomstraumer, selvbilder og Metoo. Uten å ofre evnen til å levere komikk.

Mørk komikk, javisst – men det er uansett imponerende for en tegnefilmserie med snakkende dyr i hovedrollene.

Nå er første del av sjette sesong her, med en ny ladning på vei på nyåret. Nå er vår mann (sorry, hest) i rehabilitering og tvinges til å forholde seg til seg selv, et stadig tilbakevendende rusmisbruk, og til spørsmål om hva «tilgivelse» egentlig innebærer – og hva det betyr å forandre seg.

Se serien her.

Kaupernaum, Viaplay

Viaplay/ Sony Pictures Classics

Den libanesiske filmsensasjonen som vant juryprisen i Cannes i fjor drar kanskje litt hardt i melodrama-spaken til tider.

Men den som overhode ikke lar seg bevege bør snarest oppsøke sin fastlege, for vedkommende er en medisinsk sensasjon med sitt hjerte av kald, rå stein.

Hovedpersonen er gategutt i Beirut og i stor grad improvisert fram av den 12 år gamle skuespilleren, som selv har vokst opp i byens slumstrøk. Han tjener til livets opphold med å smugle narkotika og må se lillesøster bli solgt til en voksen mann for et par høns.

Ikke så rart at gutten er rasende på både sine foreldre og verden, for å ha blitt født inn i en umenneskelig og uverdig eksistens. Til slutt stikker han av, og legger ut på en reise som blant annet skal gi ham ansvar for en smårolling – og ende i en rettssal.

Det er hjerteskjærende, men utholdelig på grunn av fine, små glimt av varme og humor. Og om du så glemmer alt annet fra denne filmen, vil samspillet mellom de to barna brenne seg fast.

Se filmen her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.