Blokkjedeteknologi kan snart handle om mer enn penger

Radio Metro21. februar 20192min0
Bitcoin er det klareste eksemplet på en valuta som er basert på det som kalles blokkjedeteknologi eller «block chain». På olje- og energikonferansen ble de fremmøtte fortalt om forskjellene mellom blokkjedeteknologi og såkalt DLT, som også er kryptert person-til-person-kommunikasjon, men ikke oppdelt i ulike blokkjeder. I tillegg kunne foredragsholderen, Lasse Meholm, som er DNBs ekspert […]

Bitcoin er det klareste eksemplet på en valuta som er basert på det som kalles blokkjedeteknologi eller «block chain». På olje- og energikonferansen ble de fremmøtte fortalt om forskjellene mellom blokkjedeteknologi og såkalt DLT, som også er kryptert person-til-person-kommunikasjon, men ikke oppdelt i ulike blokkjeder.

I tillegg kunne foredragsholderen, Lasse Meholm, som er DNBs ekspert på blokkjede og DLT-teknologi, fortelle de fremmøte at det 144 ganger i døgnet er en konkurranse mellom 300 dataservere om å være først til å «mine» ut en ny blokkjede med informasjon. For i løpet av de ti årene som har gått siden Bitcoin ble lansert i kjølvannet av finanskrisen, har en oppdaget at en kan bake mye mer enn bare penger i transaksjoner som skjer med den teknologien. Det er nå ett år siden økonominettstedet E24, kunne fortelle om «Marco Polo», som et fåtall av norske bedrifter er en del av. Det er en pilot som tester ut mulighetene innen fremtidens økonomitransaksjoner.

– Vi bruker ganske mye tid på denne teknologien fordi vi tror det kommer til å forandre mye for oss i bankverdenen. Det kommer til å gjøre at alt av papirarbeid innen import og eksport, alt av ordrer, faktuaer, betalinger og bankgarantier, mye mer effektivt. Man kan dele informasjon i fellesskap i den blokkjedeteknologien, forklarer Lasse Meholm, som er DNBs ekspert på blokkjede og DLT-teknologi, til Metro Sør.

Han forteller at de håper på å få lansert denne nye løsningen i løpet av 2019.

Hør mer her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.