Balansert oljemarked

Radio Metro14. februar 20192min0
Etter skikkelige svinginger i oljeprisen som blant annet førte til et kraftig prisfall rundt juletider, har både prisen og produksjonen blitt mer på normalt nivå, skal vi tro senior oljeanalytiker i DNB, Helge André Martinsen. – Nå ser markedet mye strammere ut og oljeprisen har kommet seg over 60 dollar, og vi tror den skal […]

Etter skikkelige svinginger i oljeprisen som blant annet førte til et kraftig prisfall rundt juletider, har både prisen og produksjonen blitt mer på normalt nivå, skal vi tro senior oljeanalytiker i DNB, Helge André Martinsen.

– Nå ser markedet mye strammere ut og oljeprisen har kommet seg over 60 dollar, og vi tror den skal trende oppover mot 70 dollar innen året er omme, sier Martinsen til Metro Sør.

De siste par årene så har en ny type oljeutvinning meldt seg på og påvirker både produksjonen og prisen, nemlig «shale oil», eller skiferolje på norsk. Der foregår utvinningen i lange brønner rett på kildebergarten til hvor olje utvinnes, noe som har revolusjonert oljemarkedet og de siste ti årene har det blitt en betydelig produksjon innen den typen.

Hør mer her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.