Artisten til Norge: Takk, men f*** ta dere

Etter å ha blitt oppdaget av et plateselskap i 2008, har countryartisten Kacey Musgraves fra Texas opplevd eventyrlig suksess. Hun har bl.a. turnert med Lady Antebellum, og Katy Perry, vunnet flere Grammy-priser og hennes siste album Golden Hour har fått skryt fra kritikere på begge siden av Atlanteren. Du har kanskje hørt singelen High Horse på Radio Metro? Tidligere i oktober gjestet hun Sentrum Scene i Oslo, og vi slo av en prat med 30-åringen.

– Været i Norge er deilig. Det føles faktisk ut som høst, forteller Musgraves, som er vant til høye temperaturer i sin hjemby Golden.

– Jeg håper jeg får muligheten til å utforske landet enda mer. Alt er veldig forskjellig fra Texas. Politikken, maten, landskapet og lydene, det er så annerledes.

Kacey Musgraves
Kacey Musgraves, her i København – Bilde: Instagram
Helt Texas

Da artisten får høre om det norske uttrykket Helt Texas reagerer hun med sjokk.

– Hæ, er det sant? Det er jo kult å høre. Brukes det positivt eller negativt? Egentlig burde Texas beskrive noe som er stort og mektig.

Under konserten tar Musgraves opp dette bruket av Texas som et adjektiv. – Vel tusen takk, men samtidig f*** ta dere!

Kacey Musgraves på Scenen
Singer/Songwriteren har spilt på scener over hele verden, blant annet på kjente Madison Square Garden – Bilde: Instagram
– Kom deg vekk

Låten High Horse har over 13 millioner avspillinger på Spotify, og har blitt spilt på radiokanaler over hele verden.

– Jeg var inspirert av gamle Bee Gees-låter fra 70-tallet, og jeg ville blande det med min klassiske western-stil. Det var virkelig en gøy låt å spille inn.

Uttrykket High Horse brukes for å beskriver en arrogant person.

– Vi kjenner alle en type som suger all gleden fra et rom og ødelegger stemningen. Denne låten er min måte å si til slike folk at de må komme seg vekk, for vi har vår egen fest gående.

Kacey Musgraves hører du hver dag på Radio Metro


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.