– Årets store TV-snakkis

Linda Holzerland11. januar 20194min0
NRK Magnus

Den andre helgen i 2019 er over oss, og vinteren holder fortsatt sitt grep rundt Metroland. Om du vil holde deg inne og kose deg med noe godt i skålen og underholdning på skjermen, har Pål Nordseth fra Filter Film & TV tipsene til deg.

Brexit: The Uncivil War, HBO
the uncivil war
Benedict Cumberbatch spiller hovedrollen i ‘Brexit: The Uncivil War’

– Hvordan havnet Storbritannia i det salige rotet de står i nå? Denne filmen gir kanskje ikke hele svaret, men den byr på et fengslende fiksjonsdrama om hvordan ny teknologi ble brukt til å påvirke velgerne før britene gikk til urnene for å stemme over sin tilknytning til EU, forklarer Nordseth.

– I hovedrollen finner vi Benedict Cumberbatch. Han spiller en amoralsk ‘nerd’ som – i motsetning til det politiske etablissementet – skjønner at analyser av dataene du og jeg lekker på sosiale medier er det politiske strategi-makeriets svar på atombomba. Han får jobben med å lede Vote Leave-kampanjen, identifiserer de rette velgergruppene og setter seg inn i hva som holder dem våkne om natta. Resulatatet er (blant annet) det geniale slagordet Take Back Control, som lokket nok velgere til å forlate unionen.

– Jeg sitter igjen med følelsen av at filmen burde vært enda mer skremmende, og at visse opportunistiske politikere fortjener vesentlig verre skjebner enn å bli fremstilt som komiske pustepauser i en tv-film. Men å lage så underholdende drama av dette materialet er likevel verdt en applaus, konkluderer film- og serieentusiasten.

Magnus, NRK
magnus
Absurd humor og skumle vesener preger den nye NRK-serien ‘Magnus’

– Hva skjer hvis en helt absurd karakter lander i et helt normalt univers, spør Nordseth. 

Dette har nemlig komikeren Vidar Magnussen sagt var utgangspunktet da han satte seg ned, for mange år siden, for å skape det som så langt er årets store tv-snakkis. 

– Jeg vet ikke helt med helt normalt univers, for det er en del vesener her jeg tviler på at jeg kommer til å møte ute i den virkelige verden, men karakteren er ihvertfall surrealistisk så det holder. En latterliggjort politimann som også er en genial oppfinner, selv om dingsene hans sjelden funker helt som de skal.  Noe som gjerne får konsekvenser som er som hentet ut av læreboka for slapstickhumor.

– Magnus er litt Coen-brødrene, litt Peter Sellers, litt Stranger Things og samtidig et forsvinningsmysterium som er spennende på ekte. Definitivt noe som må sjekkes ut, selv om det er lov å skru av dersom det ikke viser seg å være din greie, avslutter redaktøren. 

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.