Amerikansk prisvinner med norsk regi

Linda Holzerland27. september 20193min0
louder than bombs 1

Høstferie, eller bare tid å slå ihjel? Her er Pål Nordseth fra Filter Film & TV med ukens streamingtips.

Louder Than Bombs, NRK

– Har Joachim Trier hatt regi på en film, er den verdt å se! Den bejublede norske filmskaperens eneste engelskspråklige film så langt, er ikke noe unntak.

– Vi tar plass på innsiden av en familie som fortsatt bearbeider sorgen og sjokket etter at moren  har gått bort på brått og traumatisk vis. Hun var en prisbelønt pressefotograf, og hennes eksmann må forholde seg til ugreie ting i fortida når det skal settes opp en foto-utstilling i hennes minne. Greiere blir det ikke av sønnenes svært forskjellige måter å takle situasjonen på.

– Det handler også om andre ting, og kanskje mest av alt hvor upålitelige vi mennesker er. Hvor lite vi kan stole på såvel oss selv som andre. Merkelig nok ender Trier likevel opp med en oppløftende konklusjon. Vi er kanskje fortapt, folkens, men vi er fortapt sammen!

Se filmen her

Phantom Thread, Netflix

– Angivelig den siste filmen Daniel Day-Lewis spiller i før han går av med pensjon. Og et slags comeback for hans samarbeid med regissør Paul Thomas Anderson – sammen sto de bak fabelaktige There Will Be Blood.

– Phantom Thread når ikke helt opp til den, men er likevel noe av det beste du kan fortære på Netflix akkurat nå. Filmen tar deg med til 50-tallets London, der moteskaperen Reynolds Woodcock lever av å kle opp samfunnseliten. Woodcock er en karismatisk, men manisk kontrollfreak som hjemsøkes av minnet om en avdød mor og lever i symbiose med en søster som tar seg av den daglige firmadriften.

– Til denne kruttønna tilsettes en ung elskerinne og muse. Hva som egentlig gjør at det umake paret tiltrekkes av hverandre, avdekkes smått om senn. Phantom Thread er ypperste filmatisk eleganse, gjennomført til fingerspissene og løftet det siste hakket av filmmusikken, som gitaristen i Radiohead står bak.

Se filmen her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.