«Alt for Norge» i ny drakt

Tiril16. mai 20223min0
Alt for Norge - Graham Hansen

Alexandra Rotan står i front når mesterskapslåten «Alt for Norge» relanseres.

«Alt for Norge», kåret til tidenes mesterskapslåt, var i sin tid herrelandslagets offisielle sang til VM i 1994. Nå som de beste kvinnene våre skal til EM, lanseres en ny versjon av låta som opprinnelig ble skrevet av Ivar Dyrhaug og Torstein Flakne.

Sangen er laget i et samarbeid mellom NFF og allmennkringkasterne NRK og TV 2. Dyrhaug har skrevet om deler av teksten for at den skal passe bedre til årets begivenhet: Det vil ikke lenger være «våre beste menn», men nå «Norges beste lag» som skal ut i strid.

Kommersiell direktør i Norges Fotballforbund, Runar Pahr Andresen, både håper og tror at mange med han vil glede seg til å heie frem landslaget med den nye versjonen i allsang.

– «Alt for Norge» er tidenes norske mesterskapssang, som fremdeles blir sunget av publikum på Ullevaal. I forbindelse med at våre beste kvinner skal til EM, var det naturlig å lage en egen versjon i tillegg, som passer inn mot mesterskapet. Vi er veldig fornøyde med å få med oss Alexandra på laget og gleder oss til å heie frem landslaget i EM med «Alt for Norge» i en ny drakt som kanskje vil appellere ekstra til en ny generasjon med landslagssupportere, sier kommersiell direktør i NFF, Runar Pahr Andresen.

Sangen fremføres av Alexandra Rotan, kjent fra Stjernekamp og KEiiNO, og er produsert av produsentduoen TRüH, som består av Tom Hugo Hermansen og Rüdiger Schramm. 2022-versjonen av «Alt for Norge» vil brukes til å promotere sommerens EM, som sendes på NRK og TV 2.

Vokalist Alexandra Rotan er glad for å kunne bidra med stemmen sin på en så viktig sang for Norge.

– Da jeg ble spurt om å lage en ny versjon av «Alt for Norge» tenkte jeg med en gang at dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det er jo en låt vi alle har et forhold til, og jeg håper vi kan skape nye fotballminner med den nye versjonen. Jeg tror på gull for kvinnene i sommer, sier Rotan.

«Alt for Norge» er tilgjengelig for strømming fra og med i dag, 13. mai. I forbindelse med relanseringen slippes det en musikkvideo senere denne måneden.

Åpningskampen er onsdag 6. juli og Norge åpner mot Nord-Irland torsdag 7. juli. Selve finalen er søndag 31. juli.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.