5 vintertips til bedre varmeforhold i hus

Mina5. desember 20237min0
zero-take-bsi8_5CeHRA-unsplash

Du er forhåpentligvis allerede i mål med det som må ordnes utendørs før vinteren. Utekranen er stengt, hagemøblene er vasket og pakket inn, og løv er raket.

Men også innendørs er det ting som bør gjøres før de kaldeste kuldegradene slår imot oss.

 

Her er fem tips til et vinterklart hus:

 

1. Gardiner som holder kulda ute

Tykke, lange gardiner isolerer mot trekk. Fôrede gardiner luner mest og gir ekstra varme. Heng opp gardinene foran døråpninger og dører som trekker mye. Dette gir deg bedre kontroll over de ulike temperatursonene i hjemmet.

 

 

2. Klargjør peisen

Skorsteinsrens og sotfjernere er viktige produkter for å holde peisen i god stand. Vask glassdørene på ovnen. Du får gjort mye med ordinære vaskemidler og litt innsats, men det mest effektive er å bruke et spesialmiddel, som du får tak i for eksempel hos faghandelen.

 

 

3. Jag vekk skadedyrene

Gnagerne liker heller ikke kulda, og forsøker å finne varmere steder til overvintring. For å få bukt med disse uønskede gjestene, finnes det både klassiske musefeller og feller som går på strøm. Du kan også få tak i lydjagere og luktmidler som kan legges der skadedyrene trekker inn, for å gjøre hjemmet ditt mindre fristende.

 

 

4. Bruk matter til å beskytte gulvet

Når det er vått ute vil det alltid komme en del fukt inn i huset, og det er dermed viktig å ha et skikkelig soneforsvar i gangen. Legg en grov dørmatte ute på trappa, som drar av det meste, og sørg for at dørmatten inne er tett under. Da vil ikke fukt bli liggende under dørmatta og skade gulvet ytterliggere.

 

 

5. Gulvteppe til å varme føttene

Ikke alle er så heldige at de har gulvvarme på soverommet eller i stuen. Det blir mye hyggeligere å stå opp om morgningen hvis du kan sette føttene rett på et deilig gulvteppe. Vegg-til-vegg tepper er tilbake i interiørbildet, gjerne som brukervennlige teppefliser, men tendensene er også klare for det som heter avpassede tepper:

Naturmaterialer, taktile teksturer, organiske former, optimistiske farger og håndverkstradisjoner.

 

 

Kilde: NTB.no / Informasjonskontoret for farge og interiør

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.