– Underfundig, fin og søt historie

Linda Holzerland28. juni 20193min0
bjarne vil ikke på film 1

Klar for helg? Pål Nordseth fra Filter Film & TV står klar med ukens streamingtips.

Happy, Netflix
Nick (Christopher Meloni), sammen med hans kompanjong – en flyvende blå enhjørning

– En av fjorårets sprøeste og mest originale nye serier er tilbake med sesong to.

– Det er ikke ofte det dukker opp serier for voksne med blå, snakkende enhjøringer i en hovedrolle, så det gjelder å gripe sjansen. Vedkommende er voicet av Patton Oswalt og skybert-vennen til Hailey, et barn som i første sesong var kidnappet av en julenisse.

– Hun ble reddet av Nick (Christopher Meloni), er en forsoffen leiemorder som fikk en ny mening med tilværelsen når han, etter en nær-døden-opplevelse, ble kjent med nevnte fabeldyr.

– Sesong to lider av mangelen på en akutt krise som driver handlingen fremover, men tar seg opp når en gammel svensk filmlegende dukker opp i rollen som seg selv.

Se serien her

Bjarne vil ikke på film, NRK TV
NRKs Dokusommer er i gang, og ‘Bjarne Vil Ikke På Film’ anbefales av Pål Nordseth

– Like sikkert som den fulle hovmesteren på nyttårsaften er det blitt at NRK dunker ut et knippe kvalitets-dokumentarfilmer midt på sommeren.

– Under vignetten dokusommer finner du i skrivende stund 35 titler fra inn- og utland. Her får du muligheten til å fordype deg i alt fra Arboga-saken til Månen til Greta Thunberg til voldtektskultur på amerikanske skoler.

– Samt en dokumentarfilm om det å være objekt for en dokumentarfilm. Og den kanskje beste 22 juli-filmen, Reconstructing Utøya. Og den Oscar-nominerte, uforglemmelige klatrefilmen Free Solo.

– Å plukke ut kun en anbefaling blir litt tilfeldig, men 40 minutter lange Bjarne vil ikke på film kan fortjene litt ekstra oppmerksomhet. Det er en underfundig, fin og søt historie om et gryende vennskap mellom en ung, polsk filmskaper og en inneslutta norsk sauebonde.

Se dokumentarfilmen her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.