– Hver bortskjemte drittunge måtte kjempe for sin egen overlevelse
Deltagerne på Fyre Festival

Linda Holzerland25. januar 20194min0
fyre festival 2

Mens snøen legger seg over Metroland går vi inn i januar 2019 sin siste helg. Værforholdene gjør det fristende å være inne, så kanskje det gjelder å finne noe god underholdning på TV-skjermen? Pål Nordseth fra Filter Film & TV står klar med ukens streamingtips.

The Square, NRK
the square
Gullpalmevinneren fra 2017 – The Square

– Jeg elsker det når folk bryter sosiale normer, sa filmskaper Ruben Østlund da han skulle forklare en av de mest kjente scenene i denne filmen, som vant Gullpalmen i Cannes i fjor. Nordseth deler entusiasmen for denne brøleren. 

–  En fluffy opptreden i et kunstgalleri blir stadig avbrutt av høylytte ufinheter fra en mann med Tourettes syndrom. Og litt på samme måte lager svensken filmer som bryter inn i vår skandinaviske boble med noen betimelige spørsmål om hvordan det egentlig er vi lever.

Filmen er en fortelling om den snobbete direktøren for et moderne kunstmuseum i Stockholm som blir frastjålet lommeboka og sverger hevn.

– Til tross for masse kleinhet, er det masse varme i filmen, så man forlater den med et smil om munnen, avslutter filmentusiasten. 

Fyre: The Greatest Party That Never Happened
fyre festival
Dette var synet som møtte publikum som hadde betalt dyre summer for å delta på ‘Fyre Festival’

Historien om musikkfestivalen i Bahamas, som skulle bli et luksusalternativ til Coachella, komplett med strandvillaer, gourmètmat, lettkledde modeller og kjente fjes. Men prosjektet var både underfinansiert og dårlig planlagt.Etter at folk hadde betalt titusener for billetter og fløyet ut til øya, kom de til en gruslagt bygningsplass med hastig oppsatte nødhjelpstelt, gjennomvåte madrasser, tørre brødskiver, lite drikkevann, elendige sanitærforhold og ikke en eneste låt å høre.

– Det som skulle bli en drømmehelg for fem tusen rike ungdommer, endte som en Fluenes herre-aktig natt der hver bortskjemte lille drittunge måtte kjempe for sin egen overlevelse. Og for å komme seg til h***vete vekk.

– Dokumentaren om fiaskoen byr på intervjuer med mange av de involverte, oppsiktsvekkende filmklipp fra innsiden av organisasjonen, og ett stort pute-tv-øyeblikk. Du vet hva jeg mener når du ser det, forklarer Nordseth med et lurt smil rundt munnen. 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.