10 julefilmer du kan strømme

Radio Metro19. desember 20225min0
scale (1)

Jula kan være hektisk – da er det godt å kunne bestemme selv når den perfekte julefilmen skal sette stemningen.

Vi har undersøkt hvor du finner dine beste juleklassikere hos strømmetjenestene.

«Love Actually» 2003

Netflix, Altibox, RiksTV, Canal Digital, Get

Årets dose med den moderne juleklassikeren får du på Netflix. Ekte kjærlighet kommer i flere former, og regissør Richard Curtis gjør en praktfull skildring av åtte forskjellige par.

«Alene hjemme» 1990

iTunes, Altibox, Canal Digital, Get, og Google.

Om det er lattermusklene som skal trimmes i jula, så kommer man seg ikke unna Macaulay Culkin i rollen som Kevin McCallister. Hjemme i Norge har filmen gått inn som en av julens aller største klassikere.

«Grinchen» 2000

Viaplay, iTunes, Altibox, Google Play

Jim Carrey – her i en av sine sterkeste roller, leverer en litt annerledes julefilm. Klassikeren fra 2000 har vært fast inventar i mange norske hjem, og blir fortsatt ansett som en sterk julefilm, 18 år etter premieren.

«Frost» 2013 

TV2 Sumo, norsk iTunes , Altibox, Canal Digital, Get, Viaplay, Google Play

Disney-filmen «Frost» gikk for alvor inn i nordmenns hjerter tilbake i 2013. Ønsker du en ny runde med Anna, Elsa, Kristoff, Olaf og Sven så kan du også se dem i «Frost 2» som går sin seiersgang på kino i disse dager.

«The Holiday» 2006 

Viaplay,  NRK TV, Netflix

Nok en godtepose for deg som vil smake litt på kjærlighetsmagien i juletidene. De folkekjære skuespillerne Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black og Kate Winslet gir deg avslappede skuldre og løse smil hele veien.

«Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa» 2013

Tv2 Sumo, Viaplay, Netflix, Google Play, YouTube

Norges aller største filmjuvel «Flåklypa» har fått flere bein å stå på de siste årene. Denne gang er det Reodor Felgen, Solan og Ludvig som skal hjelpe Frimand Pløsen med å lage en snømaskin – det går ikke helt etter planen!

«Polarekspressen» 2004 

Viaplay, YouTube, Google Play.

Animasjonsfilm og jul går hånd i hånd, og Polarekspressen er virkelig en juvel blant mange. Du kan velge å høre Tom Hanks fløyelsmyke stemmeskuespill, eller høre den norske versjonen med stemmene til Anders Hatlo, Erik Skøld og Helge Winther-Larsen.

«Hjelp, det er juleferie» 1989 

Viaplay, YouTube, Google Play, iTunes

Planer som går i vasken, ubedt familie på verst tenkelig tidspunkt – ja, denne filmen har alt. Hadde sin første lansering i Australia 30. november 1989, og er i dag en av verdens mest sette julefilmer.

«Snekker Andersen og julenissen» 2016 

YouTube, Google Play, Netflix, Viaplay

Terje Rangnes forteller Alf Prøysens klassiske eventyr om snekker Andersen (Trond Espen Seim) og julenissen (Anders Baasmo) som bytter plass i jula. Du kan også ta turen på kino i jula for å se oppfølgeren «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glemte at det var jul» som er Norges mest sette film på kino i 2019.

«Harry Potter og de vises stein» 2001 

Google Play, YouTube, Viaplay

Mange unge voksne har de siste årene gjort Harry Potter-filmene til en juletradisjon. Den første i serien skaper en voldsom juleatmosfære i hjemmet, der hele familien kan kose seg med Harry Potter og vennene hans som tar fatt på den magiske verdenen.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.