10 fotballsanger som får deg i VM stemning

Christian Gilsvik4. juli 20186min0
ges sverige

Hver gang VM i fotball arrangeres flokker artister sammen for å lage musikk som skal definere mesterskapet og sommeren.
Her er en liste over sanger som har klart det og som får deg i fotball-fest humør.

10. Shakira – Waka Waka (2010)
Få ting er større i Colombia enn fotball. Det må i såfall være Shakira. Hun sprengte hitlistene verden over når hun i april 2010 gav ut den andre offisielle sangen til VM i Sør-Afrika. 2010 er også året da Shakira fant sin kjæreste, Barcelona-spiller Gerard Piqué.

9. Fat Les – Vindaloo (1998)
Sangen alle briter tyr til når det er mesterskap-sommer. Laget av Blur-basist Alex James, Pink Floyd-basist Guy Pratt og komiker Keith Allen. Den ble utgitt som en offisiell sang til VM i Frankrike i 1998. Nådde en 2.plass på hitlistene i UK den sommeren. Kun slått av «3 lions ’98». Musikkvideoen er en parodi av Verve’s «Bitter Sweet Symphony» som var en stor hit på 90-tallet.

8. Dario G – Carnival de Paris (1998)
VM 1998 hadde mer enn Norge-Brasil. Musikken fra det mesterskapet har fotballfans over hele verden trykket til sitt bryst. Sangen fra den britiske DJ-trioen er inspirert fra en supportersang som Sheffield Wedensday hadde tatt med seg etter en treningskamp mot nederlandske FC Utrecht.

7. Adelén – Olé (2014)
Vår egen Adelén satte stemningen i Brasil-VM i 2014. Hun havnet på det offisielle VM-albumet det året. Hennes spanske aner kommer til sin rett når hun med sydhavsk dansing er i Rio’s gater i den Ray Kay-regisserte musikkvideoen.

6. Jean Michel Jarre – Rendez-Vous ’98 (1998)
Den franske produsenten Jean-Michel Jarre har en legendestatus i musikken. Når hans landsmenn skulle arrangere fotball-VM laget han en ny versjon av Rendez-Vous som kom året før. Den føyer seg inn i rekken av minneverdige toner fra det året. 20 år etter mesterskapet kan man for eksempel høre den som stemningsbygger før Vålerenga spiller sine hjemmekamper.

5. K’NAAN – Wavin’ flag (2009)
I 2009 slapp K’naan låta for første gang, da nådde den en andreplass på de kanadiske hitlistene. Men når Coca-Cola bestemte seg for å bruke sangen i en kampanjer rettet mot VM i 2010 sa det pang. Låta spredde seg over hele verden og ble en nummer-en-hit i Tyskland, Sveits, Italia, Irland og UK.

4. Ricky Martin – The cup of life
Ricky Martin var en av de hotteste i musikk-verden sommeren 1998. Låta ble plukket ut som en av de offisielle sangene til mesterskapet i Frankrike og lå som nummer 1 i flere land under mesterskapet. Han hadde også en spansk versjon av låta, «La Copa de la Vida».

3. Glenmark, Eriksson, Strömstedt – När vi gräver guld i USA (1994)
GES laget denne til det svenske fotballandslaget som skulle til VM i USA. Sangen som referer til 1800-tallets gullalder i USA har fått en annen betydnig for den svenske fansen. Våre naboer tok en overraskende bronse-medalje i VM’94, som for svenskene er så godt som guld.

2. Baddiel, Skinner & The Lightning Seeds – 3 Lions ’98 (1998)
Sangen som ble en sikker vinner allerede i 1996 når engelskmennene arrangerte EM på hjemmebane. To år etter skulle, som vanlig, ære gjenreises. Dette er en klassiker for alle fotballfans. En grunn alene for å heie på England i hvert mesterskapet.

1. Drillos – Alt for Norge (1994)
Drillo tryllet Norge til første VM i morderne tid. Da måtte vi også ha en VM-sang. Den ble fremført av Jørn Lande. Teksten er det Beat-for-Beat general Ivar Dyrhaug som har laget. Norge kom ikke videre fra gruppespillet i USA-VM. Men 90-tallet ble en gullalder for norskfotball, og «Alt for Norge» var soundtracket.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.