Unge spiller mer dataspill

4 av 10 sier at koronarestriksjonene har ført til at barna deres bruker mer tid på dataspilling. Samtidig oppgir over halvparten av foreldrene at de er bekymret over spillingen, viser ferske tall fra Blå Kors.

– I Blå Kors får vi en økende grad av henvisninger knyttet til unge voksne som har problemer med dataspilling i en så stor grad at det har blitt en avhengighet. Fastlåste konflikter rundt dataspilling kan ødelegge mange familierelasjoner for all fremtid, sier rådgiver Hanne Backe-Larsen i Blå Kors.

Kan ha positive effekter

Undersøkelsen viser derimot at foreldrenes bekymring for at gamingen skal gjøre barna usosiale, har sunket betraktelig sammenlignet med fjorårets undersøkelse – fra 42 prosent i 2020 til 29 prosent i 2021.

Rådgiver Hanne Backe-Hansen i Blå Kors mener mange foreldre har et tunnelsyn med tanke på barnas spillevaner. Foto: Blåkors

 

– Det kan se ut til at pandemien har fått flere foreldre til å anerkjenne at «gaming» faktisk er en sosial plattform. Det er også godt mulig at foreldrene har fått en bedre forståelse av de positive effektene spill kan ha dersom hjemmekontor har ført til mer tid med barna, sier Backe-Hansen.

Foreldre bør løfte blikket.

– Det som ofte skjer når foreldre blir bekymret, er at man kan få litt «tunnelsyn» på spillingen. Foreldre bør generelt bry seg mindre om hvor mye tid barnet bruker på spilling, og bry seg mer om hva de spiller og hvem de spiller med, råder hun.

 

Photo by Jessica Lewis from Pexels

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.