Garantert Oppgradert på Radio Metro

RØRLEGGER / KJØKKEN / BAD / SOLSKJERMING / FINANSIERING / AVFALLSHÅNDTERING / KLEDNING / VARMEPUMPE / MEGLER / TAK / KONKURRANSE

skille_go

Annonsørinnhold i samarbeid med Nekas Varmepumper

Dette bør du vite om varmepumper

Varmepumper er praktisk, miljøvennlig og strømbesparende. Men hva skiller de ulike variantene fra hverandre?

varmepumpe_nekas

Varmepumper bygger på et prinsipp som gjør det mulig å transportere varme fra et lavere til et høyere temperaturnivå ved å endre trykk. I luft, jord, sjø, grunnvann og fjell finnes det energi i form av varme. Denne energien kan utnyttes til å varme opp boliger og vann, til tross for at temperaturen i utgangspunktet er lavere enn det man ønsker å ha inne.

Du er kanskje ikke klar over det, men sansynligvis har du flere apparater hjemme som fungerer på samme måte som en varmepumpe. Kjøleskapet og fryseboksen, for eksempel. Det er samme type teknologi, men med den forskjell at en varmepumpe henter varme utendørs og transporterer den inn.

Hvilken varmepumpe du bør velge avhenger blant annet av hvilket varmesystem du har i dag. Dette kan være panelovn, varmekabler, vedovn, oljefyr, parafinovn osv. Det er veldig viktig både for besparelse og komfort at varmepumpen er riktig dimensjonert. Derfor bør du også vurdere energibehovet ditt når løsning skal velges.

Dette er de fire ulike typene du bør vite om:

Luft til luft: Passer for deg som bor i en bolig med elektrisk oppvarming, med for eksempel panelovner. Luft-luft-varmepumpen kan monteres i eneboliger, tomannsboliger, leiligheter og rekkehus. Den henter varme fra uteluften, og pumpen avgir cirka tre ganger så mye energi som den bruker.

Luft til vann: For deg som bor i bolig med vannbåren gulvvarme eller radiatorer, kan luft-vann-varmepumpe være et godt alternativ. Disse henter energien fra luften ute og avgir varme gjennom et vannbårent system.

Væske til vann: Passer også for bolig med vannbåren gulvvarme eller radiatorer. En væske-vann-varmepumpe henter varme fra berg, jord eller vann, og avgir varme gjennom et vannbårent system. Dette er den mest effektive varmepumpen.

Avtrekk- og ventilasjonsvarmepumpe: Kort fortalt gjenbruker avtrekksvarmepumpen energien fra den varme luften i huset, før luften forlater huset gjennom ventilasjonssystemet.

logo_nekas16Ønsker du å skaffe deg varmepumpe?
Eller lurer du på noe mer? Da kan du ta kontakt med Nekas Varmepumper som er som partner i Garantert Oppgradert på Radio Metro.

Husk at du også kan vinne oppussing til 90.000 kroner. Meld deg på ved å sende SMS kodeord GARANTERT til 1938.