Lag Påske-cocktail!

Posted on apr 10, 2017
Lag Påske-cocktail!

Mathias Alsen har komponert påskedrinker du kan lage i påsken. Oppskrift finner du her!

Påsken er kos! Enten du er på fjellet, ved sjøen, i byen eller i hagen. Her er får du noen mystiske påskedrinker du kan overaske dine venner med.

mathias alsen

Mathias Alsen er en av Norges beste bartendere.

Marius Alsen, en av Norges aller beste bartendere. Til daglig jobber han som barsjef på «Brooms and Hatchet» på Grims Grenka i Oslo. Han var i 2016 Norges representant under verdens nest største cocktail konkurranse, Barcardi Legacy.

– Jeg ønsket å lage noen drinker inspirert av norsk påske. Fjell, vidde, sol og vinteraktiviteter er jo veldig norsk og nordmenn liker å kose seg på hytta. Drinkene er min tagning på det jeg ser på som essensen av norsk påske, forteller Mathias Alsen.

– Just do it!

Når det kommer til drinkmiksing sier Mathias det bare er å prøve seg frem. Hopp i det. Men bartenderen oppfordrer likevel til å følge oppskrifter. – Smak mens du holder på, slik du gjør når du lager mat, og ikke vær redd for å bruke shakeren.

Her er oppskriften på Mathias sine påskedrinker:

Mordet på Orientekspressen

mordet på orient– Hvis en Harry Hole-inspirert cocktail ikke gir deg den rette påskestemningen er det bare å rette på nikkersen, og satse på en dannet togtur til påskefjellet. Selvfølgelig krydret med krim:

1 cl Jägermeister

4 cl Tullamore Dew

2,5 cl sitronjuice

0,5 cl ferskpresset appelsinjuice

2 cl sukkerlake (50/50 sukker og vann)

1 cm ingefær

Knus ingefæren i shakeren, hell over resten over av ingrediensene og rist med is. Sil av ingefæren og server i et kaldt glass. Pynt gjerne med appelsinbåt vendt i sukker og kanel.

Snømannen

snømannen– For den moderne nordmann som vil nyte najonalromantikkens råskap til det ytterste:

6 cl Glenfiddich Solera Reserve 15 Y.O.

1,5 cl vaniljesirup *

0,5 ts honning

1 helt egg

Revet muskat

*Vaniljesirup: Kok opp 2 dl vann med 2 dl sukker med en vaniljestang skåret på langs. Rør om og avkjøl.

Rist uten is i ca 10 sekunder, tilsett is og rist i ca 20 sekunder til. Sil av i et glass uten is og riv litt muskat på toppen.

Spionen som kom inn fra kulden

spionen som kom inn fra kulden– En pause fra den kalde krigen. Samtidig som du tørker raggsokkene ved peisen kan en hemmelig agent, som også trenger varme, være godt selskap:

4 cl Grant’s Nordic Oak

2 cl Cointreau (kan sløyfes)

Varm sjokolade/kakao (Helst H-melk)

Toppes med Olorosokrem* eller vanlig krem. Strø over litt sjokoladepulver og server med en stang Kvikk Lunsj.

*Pisk 15 cl fløte med en skvett (1-2 cl) Oloroso sherry og en klype sukker.

TIPS!

På hytta eller i båten er litt av sjarmen å improvisere. Har du ikke Shaker bruker du bare en plastboks eller et norgesglass!

LES: Slik blir påsken på Radio Metro

GOD PÅSKE!