– Én tredjedel av all mat kastes

Posted on jun 10, 2015
– Én tredjedel av all mat kastes

Her får du tips til hvordan du kan spare miljøet og lommeboka.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Anne Marie Schrøder i Matvett.

Vi i Radio Metro setter i disse dager fokuset på mat og miljø. I den forbindelse får vi besøk av kommunikasjons ansvarlig i Matvett, Anne Marie Schrøder, som skal lære oss hvordan vi best mulig tar vare på maten vår.

Hør deler av intervjuet nederst i artikkelen. 

Hvert år kaster nordmenn over 300 000 tonn mat som kunne vært spist. Er du en av dem som kaster mat? Her er Matvetts tips til hvordan du kan ta bedre vare på maten og spare både penger og miljøet:

  1. Planlegg innkjøpene dine og bruk handleliste.
  2. Rydd i kjøleskapet, så du vet hva du har.
  3. Oppbevar maten din riktig. Husk at fisk og kjøtt må ha det kaldere enn grønnsaker
  4. Bruk sansene dine. Ikke kast mat selv om den har gått ut på dato. Se, lukt, smak for å sjekke.
  5. Avkjøl maten raskt og frys eller legg i kjøleskapet det du har til overs
  6. Oppbevar rester i tette bokser.
  7. Frys brød som ikke skal spises neste dag.
  8. La torsdag være «restetorsdag». Bruk opp rester av råvarer og av ferdige retter før du handler ny mat til helgen.
  9. Husk at slapp salat blir som ny etter et isbad. Bløte tomater kan brukes i en tomatsaus.